Volosevici a convocat şedinţă operativă pentru caputararea ursului văzut pe străzile din Ploieşti

Primarul Andrei Volosevici a convocat sâmbătă dimineaţă o şedinţă operativă a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă pentru a stabili un plan de măsuri pentru capturarea ursului văzut în zona de nord a oraşului. O echipă de intervenţie va încerca să prindă animalul sâmbătă seara.

126 afișări
Imaginea articolului Volosevici a convocat şedinţă operativă pentru caputararea ursului văzut pe străzile din Ploieşti

Volosevici a convocat şedinţă operativă pentru caputararea ursului văzut pe străzile din Ploieşti

Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a convocat, în această dimineaţă, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă într-o şedinţă operativă, pentru a stabili un plan de măsuri pentru capturarea exemplarului de urs brun, care a fost semnalat în zona de Nord a oraşului nostru”, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, procedurile de capturare a acestui exemplar de urs se vor derula în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

„În acest sens, edilul şef al municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a convocat, în această seară, o echipa de intervenţie, care va încerca să captureze exemplarul de urs brun”, se mai menţionează în comunicat.

Pe parcursul acestor acţiuni, municipalitatea ploieşteană beneficiază de sprijin de specialitate din partea Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Prahova şi al unui medic veterinar, precum şi de suport direct al reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova, Poliţiei Locale Ploieşti, Poliţiei Municipiului Ploieşti, respectiv Administraţiei Parcului Memorial “Constantin Stere”.

„Menţionăm faptul că, autorităţile locale monitorizează permanent această situaţie. Rugăm cetăţenii municipiului Ploieşti să respecte avertizările şi recomandările transmise în acest caz de către factorii autorizaţi. Cele mai importante măsuri de protecţie pentru cetăţeni sunt: în situaţia în care se sesizează prezenţa ursului, trebuie apelat numărul de urgenţă 112, evitarea zonei în care a fost semnalat exemplarul de urs, rămânerea în locuinţe, păstrarea distanţei faţă de animal, să nu încerce să fotografieze/filmeze exemplarul de urs şi să nu hrănească animalul”, se arată în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici