Vosganian: La începutul lui 2011 se impun anticipate, în toamnă sunt posibile mutaţii în Parlament

Senatorul PNL Varujan Vosganian, vicepreşedinte al PNL, a declarat, sâmbătă, la Iaşi că la începutul anului 2011 se impune organizarea alegerilor anticipate, afirmând că în toamnă sunt posibile mutaţii în Parlament pe fondul unor nemulţumiri apărute în UDMR şi UNPR.

20 afișări
Imaginea articolului Vosganian: La începutul lui 2011 se impun anticipate, în toamnă sunt posibile mutaţii în Parlament

Vosganian: La începutul lui 2011 se impun anticipate, în toamnă sunt posibile mutaţii în Parlament (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Vosganian a afirmat că şocul reducerii veniturilor bugetarilor va fi precum o "criză de glicemie" şi că, în prima parte a anului viitor se va impune organizarea de alegeri anticipate.

"Necesitatea alegerilor anticipate se impune la începutul lui 2011. În UDMR au apărut ezitări tot mai mari. La fel şi în UNPR, unde oameni de la PNL sau PSD îşi dau seama că nu au nici o şansă să mai intre în Parlamentul viitor. Aceştia nu vor mai putea fi ţinuţi sub obroc", a spus Vosganian.

Liderul liberal a adăugat că în aceste condiţii, pot să apară mutaţii importante în Parlament, care să conducă la organizarea unui scrutin înainte de termen. "Pe de altă parte, mai este şi presiunea opiniei publice. Amputarea veniturilor va fi resimţită începând cu luna august. Va fi un şoc pe care populaţia nu-l va putea suporta", a afirmat Vosganian.

Senatorul PNL a precizat că varianta unui guvern minoritar PDL nu stă în picioare, motivând că un astfel de executiv ar cădea într-o săptămână. "PNL abia a supravieţuit cu o guvernare minoritară, însă noi am majorat lefurile din şase în şase luni. În condiţiile austerităţii de azi, un astfel de executiv n-ar rezista mai mult de o săptămână, exact timpul necesar pentru introducerea unei moţiuni de cenzură", a apreciat Varujan Vosganian.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, la TVR, că există o dificultate în relaţia sa cu Guvernul plecând de la faptul că nu poate accepta ideea că se spune că trebuie reduse cheltuielile cu salariile şi cu personalul şi, de fapt, aceste cheltuieli cresc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici