Zgonea: Moţiunea de cenzură anunţată de PDL e un drept democratic, dar să şi strângă semnăturile

Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a declarat, joi, că iniţiativa PDL de a depune moţiune de cenzură la asumarea răspunderii pe programul de guvernare este un drept democratic, dacă reuşeşte să strângă semnăturile necesare, arătând că nu va fi o problemă de respingere la vot a acesteia.

130 afișări
Imaginea articolului Zgonea: Moţiunea de cenzură anunţată de PDL e un drept democratic, dar să şi strângă semnăturile

Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Iniţiativa PDL de a depune o moţiune de cenzură la asumarea răspunderii este un drept democratic al opoziţiei, dar să şi strângă semnăturile. În acest moment, PDL nu are semnăturile ca grup politic", a afirmat Zgonea.

El a adăugat că majoritatea nu va avea o problemă în respingerea prin vot a unei astfel de moţiuni de cenzură.

"Aţi văzut câte voturi avem. Nu cred că este o problemă legată de respingerea unei moţiuni de cenzură. E un drept democratic al oricărui partid de opoziţie care reuşeşte să strângă semnăturile stabilite de Regulament", a spus Zgonea.

Pentru depunerea unei moţiuni de cenzură este nevoie de 144 de semnături, iar pentru adoptarea ei de 288 de voturi. PDL are 37 de deputaţi şi 20 senatori.

Prim-vicepreşedinte PDL Liviu Negoiţă a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că PDL a decis iniţierea unei moţiuni de cenzură ca urmare asumării răspunderii Guvernului şi că îi invită pe cei din opoziţie, inclusiv pe liberali, să se alăture acestui demers.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a declarat joi pentru MEDIAFAX că PDL "se joacă de-a opoziţia", spre deosebire de PNL, care va iniţia o moţiune de cenzură dacă va fi cazul, în situaţia angajării răspunderii Guvernului asupra programului de guvernare, însă după prezentarea acestuia.

În schimb, liderul FC, Mihai Răzvan Ungureanu, a anunţat, printr-un comunicat, că partidul său susţine demersul PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici