Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Mesajul lui Nicolae Ciucă

  • Premierul Nicolae Ciucă a transmis, marţi, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, respectul său şi al Guvernului României faţă de identitatea şi valorile comunităţii maghiare.
  • La ultimul referendum, minoritatea maghiară a fost cea mai numeroasă în România, de 6,5%.
1461 afișări
Imaginea articolului Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Mesajul lui Nicolae Ciucă

„Cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni vă asigur, din nou, de respectul meu personal şi al Guvernului României faţă de identitatea şi valorile comunităţii maghiare. Vă doresc, dumneavoastră, cetăţenilor români de etnie maghiară, să aveţi o sărbătoare binecuvântată, bucurându-ne să ne regăsim uniţi în diversitatea Uniunii Europene din care facem parte. Anii de pandemie şi recentele provocări pe care le traversăm împreună ne aduc şi mai aproape, împărtăşind aceste momente grele, prin solidaritate între noi şi mai ales faţă de prietenii şi vecinii noştri ucraineni, care au ales să se refugieze la noi din calea războiului”, a transmis Nicolae Ciucă.

Premierul a mai spus că spiritul toleranţei şi al armoniei, în care toate minorităţile beneficiază de drepturi constituţionale egale, ne oferă azi ocazia de a ne manifesta generozitatea şi recunoştinţa.

Ciucă a transmis „La mulţi ani tuturor maghiarilor din România şi de pretutindeni!”.

La ultimul referendum din România, datele au arătat că minoritatea maghiară a fost cea mai numeroasă din ţară, reprezentând 6,5% din populaţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici