Ziua revenirilor în politică. Crin Antonescu şi Vasile Blaga vor la alegerile europarlamentare

Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi pentru MEDIAFAX, că şi-a depus documentaţia pentru o candidatură pe listele partidului la alegerile europarlamentare din 2019. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, marţi, în legătură cu anunţul lui Crin Antonescu potrivit căruia acesta a depus documentaţia pentru alegerile europarlamentare, că se bucură că fostul lider liberal a luat decizia şi că susţine candidatura sa.

14284 afișări
Imaginea articolului Ziua revenirilor în politică. Crin Antonescu şi Vasile Blaga vor la alegerile europarlamentare

Ziua revenirilor în politică. Crin Antonescu şi Vasile Blaga vor la alegerile parlamentare

Această depunere a fost făcută ca simplu membru al PNL. Soţia sa, Adina Vălean, actual europarlamentar, nu va mai candida.

La Consiliului Naţional al PNL din 4 august liberalii au validat criteriile, procedura şi calendarul de alcătuire a listelor pentru alegerile europarlamentare. Astfel, data depunerii dosarelor pentru candidaturile PNL la europarlamentare este 1 octombrie 2018.

În urmă cu două săptămâni, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că PSD e o formaţiune certată cu legea şi că ar trebui să primească „o mamă de bătaie” la europarlamentare „să le iasă politica din cap”. Liderul liberal a spus că este convins că partidul are capacitatea de a câştiga alegerile europarlamentare.

Cu altă ocazie, Orban a mai spus că nu ar fi rău dacă primele nume pe lista PNL a candidaţilor pentru alegerile parlamentare să fie „Ludovic Orban,Vasile Blaga şi Crin Antonescu”.Liderul PNL a anunţat că până acum s-au înscris pe listă Cristian Buşoi, Mircea Hava şi alţi liberali.

„A început înscrierea pe listă. Avem termen de depunere a candidaturilor pe 1 octombrie. Aştept cu interes candidaturi. Şi-au anunţat candidatura Mircea Hava, Dan Motreanu, Daniel Buda, Siegfried Mureşan, Cristian Buşoi, Marian Marinescu, cam aştia candidează. Sunt mulţi colegi care mi-au cerut să candidez, evident poate mulţi nu mi-au cerut că mă iubesc. Unii mi-ar fi cerut „candidează tu că dacă nu obţinem scorul pe care îl aşteptăm, tu o să răspunzi personal, alţii probabil m-au invitat să candidez sperând că voi creşte scorul partidului ”, a afirmat liderul PNL, Ludovic Orban, la Realitatea TV.

Întrebat dacă primele trei nume de pe lista candidaţilor pentru alegerile europarlamentare ar putea fi Ludovic Orban, Vasile Blaga şi Crin Antonescu, liderul PNL a susţinut că „nu ar fi rău”, dar nu poate da momentan răspunsul.

Ludovic Orban, despre anunţul lui Antonescu: Mă bucur că a luat decizia. Susţin candidatura sa

"În ceea ce mă priveşte am spus că mă bucur că a luat această decizie şi că susţin candidatura domniei sale", a declarat Ludovic Orban, într-o intervenţie telefonică, marţi la Realitatea Tv.

Întrebat dacă ar fi de bun augur ca Antonescu să deschidă lista PNL la europarlamentare, Orban a răspuns: "De ce nu? Nu mă determinaţi să dau declaraţii. Vor decide forurile statutare. Avem o procedură care va fi respectată şi vom decide în conformitate cu ea".

În legătură cu o propria candidatură la europarlamentare, Orban a spus că atunci când va lua o decizie o va face publică. Cât despre o candidatură a lui Vasile Blaga, preşedintele PNL s-a rezumat să comenteze: "Voi comunica public aceste informaţii în momentul în care voi putea".

Chestionat pe ce scor se bazează PNL la europarlamentare din mai 2019, Orban a spus că "partidul va lucra în vederea obţinerii celui mai bun scor".

Cu altă ocazie, Orban a mai spus că nu ar fi rău dacă primele nume pe lista PNL a candidaţilor pentru alegerile parlamentare să fie „Ludovic Orban,Vasile Blaga şi Crin Antonescu”. Liderul liberal a anunţat că până acum s-au înscris pe listă Cristian Buşoi, Mircea Hava, Dan Motreanu, Daniel Buda, Siegfried Mureşan şi Marian Jean Marinescu.

După Crin Antonescu, şi Vasile Blaga, fost lider al PNL, s-a înscris în cursa pentru alegerile europarlamentare

Fostul lider al PNL, Vasile Blaga, a declarat, marţi pentru MEDIAFAX, că şi-a depus dosarul pentru o candidatură la alegerile europarlamentare din mai 2019, după ce ex-preşedintele liberal, Crin Antonescu, a făcut un anunţ similar.

"Aşa cum a decis Consiliul Naţional, am depus dosarul. Să vedem. M-am înscris. Deocamdată urmăm procedurile partidului", a afirmat Vasile Blaga, marţi pentru MEDIAFAX.

Întrebat ce părere are despre candidatura lui Crin Antonescu la europarlamentare, Blaga a răspuns: "E o candidatură foarte bună şi eu mă bucur că şi-a depus şi dânsul candidatura pentru europarlamentare. Are multe de spus în politică. E un om cu multă experienţă şi sigur că are ce spune la Bruxelles".

Chestionat dacă se aşteaptă să deschidă lista candidaţilor PNL la europarlamentare, alături de Crin Antonescu şi Ludovic Orban, fostul lider liberal a replicat: "Mi-am depus candidatura. Mai este termen. Sunt mulţi colegi care doresc. Probabil vor fi foarte mulţi colegi care în continuare candidaturile, pentru că termenul este 1 octombrie. Deci este devreme. Vor fi evaluate de către conducerea partidului şi sigur că dacă vor considera colegii că este un plus pentru bătălia dificilă care va fi prima de anul viitor. Atunci sigur că vom merge mai departe".

Tot marţi, fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că şi-a depus documentaţia pentru o candidatură pe listele partidului la alegerile europarlamentare. Această depunere a fost făcută ca simplu membru al formaţiunii. Soţia sa, Adina Vălean, actual europarlamentar, nu va mai candida.

La Consiliului Naţional al PNL din 4 august liberalii au validat criteriile, procedura şi calendarul de alcătuire a listelor pentru alegerile europarlamentare. Astfel, data depunerii dosarelor pentru candidaturile PNL la europarlamentare este 1 octombrie 2018.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici