(P) Schimbă faţa casei tale cu covorul potrivit, cameră cu cameră

Alegerea covorului potrivit pentru casa ta este o adevărată provocare. Între stil, mărime şi amplasare, este uşor să te împiedici de mai multe greşeli, dar trebuie doar să cunoşti câteva sfaturi utile.

88 afișări
Imaginea articolului (P) Schimbă faţa casei tale cu covorul potrivit, cameră cu cameră

(P) Schimbă faţa casei tale cu covorul potrivit, cameră cu cameră

Odată ce mobilierul unei case a fost identificat, este esenţial să ne gândim la toate acele accesorii care vor da caracter şi personalitate diferitelor încăperi. De aceea, alegerea covorului potrivit pentru diferitele încăperi din casa ta este un pas care necesită atenţia cuvenită şi pentru care este esenţial să te gândeşti la diverse aspecte, cum ar fi dimensiunea, proporţiile, funcţia şi estetica. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul în care covorul este o modalitate de a renova o cameră: aceasta este cu siguranţă o idee bună, dar covorul trebuie să fie ales cu mare atenţie.

Cum să alegi covoare living

Înainte de a alege covoare living, este bine să te gândeşti la dimensiunea şi proporţiile camerei în sine. Astăzi, de fapt, spaţiile devin din ce în ce mai mici, iar covoare living de dimensiuni nepotrivite ar putea reduce şi mai mult puţinul spaţiu disponibil. Dimpotrivă, cei care au spaţii mari şi aerisite trebuie să fie atenţi să nu aleagă modele de covoare living prea mici, altfel riscă să facă spaţiul să arate mai mic.

O regulă importantă, care este prea des uitată, se referă la raportul dintre covoare living şi canapea: primul trebuie să fie întotdeauna mai mare decât cea de-a doua, depăşind-o cu aproximativ 20 sau 30 cm de fiecare parte. În acest fel, efectul final va fi armonios şi curat. Chiar dacă se obişnuieşte să se plaseze covorul în faţa canapelei, ar fi mai bine să se plaseze sub canapea.

Covoarele, la fel ca şi mobilierul, pot fi un adevărat răsfăţ pentru proprietar. Cum ar fi, de exemplu, covorul cu fire lungi: o atmosferă de inspiraţie scandinavă care îşi păstrează stilul şi personalitatea chiar şi peste ani. Mersul pe el cu picioarele goale va fi o plăcere.

Atunci când alegi covoare living este important să nu uiţi de problema culorilor. Cei mai indecişi pot opta pentru o culoare neutră, care se asortează uşor cu orice, dar cu câteva note de culoare şi caracter.

Cum să alegi covoare dormitor pentru un copil

Covoarele concepute pentru copii îmbină capacitatea de a proteja podelele cu activitatea de joacă. Când vine vorba de alegere, în acest caz, singurul lucru de care trebuie să ţii cont este siguranţa pentru cei mici: grosimea, materialele şi dimensiunile trebuie evaluate şi proiectate pentru a răspunde cât mai bine nevoilor copiilor care locuiesc în acea cameră.

Al doilea lucru de luat în considerare este fantezia. 

Alege covoare de dormitor pentru copii în funcţie de starea de spirit a camerei sau de gusturile copiilor: covorul îţi va permite să eviţi contactul direct cu podeaua în sine şi, în acelaşi timp, le va oferi copiilor o suprafaţă moale care îi va proteja de căderi şi altele asemenea.

Cum să alegi covoare bucătărie

Fiecare cameră merită propriul covor, inclusiv bucătăria. Utilitate: acesta este cuvântul de ordine pentru covorul destinat acestei încăperi. Aici, trebuie să te gândeşti nu numai la estetică, ci şi la funcţionalitate.

Pe lângă faptul că delimitează spaţiul destinat bucătăriei, mai ales în spaţiile deschise, covorul poate fi un element valoros în creşterea siguranţei şi limitarea accidentelor în casă. Atunci când alegi, acordaţi o atenţie deosebită materialului, care trebuie să fie uşor de curăţat şi durabil, dar şi ignifug.

Bucătăria este locul ideal pentru un covoraş de bambus: fundul anti-alunecare combinat cu capacităţile de respingere a apei sunt principalele caracteristici ale acestui element.

Cum să alegi covoare de baie

Covorul de baie este un element atât de esenţial încât este una dintre primele achiziţii ale celor care îşi schimbă casa sau o renovează. Printre principalele caracteristici care trebuie luate în considerare se numără cu siguranţă materialul: microfibrele, acrilicul şi raionul sunt printre principalele opţiuni pentru baie. Aici, apa şi umiditatea joacă un rol important, iar materialele sintetice sunt cele care îndeplinesc cel mai bine aceste cerinţe.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici