Publicitate

Intervenții de urgență pe mai multe străzi din sector: „Rămânem mereu pregătiți să intervenim” (P)

Echipele de intervenție din cadrul Infrastructură5 au acționat și în alte puncte din sector pentru remedierea urgentă a problemelor apărute.

Reabilitări la Grădinițele nr. 54, nr. 269, nr. 55- “Floarea Soarelui”, Școala nr. 135 “Ștefan cel Mare” și Școala Grigore Tocilescu (P)

Primăria Sectorului 5 a demarat deja lucrările de reabilitare a școlilor și grădinițelor pe care le are în administrare. Primarul Vlad Popescu Piedone a mers să verifice situația, în teren. 

Proiectul a fost votat. S-a dat startul Magistralei M7, pe ruta Bragadiru-Voluntari (P)

În ședința Consiliului General al Municipiului București de astăzi, 25 iunie 2025, a fost aprobată hotărârea privind parteneriatul dintre Primăria Sectorului 5, Primăria Sectorului 2, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Societatea de Transport cu Metroul București METROREX S.A. și Consiliul Județean Ilfov, în vederea realizării în comun a proiectului de utilitate publică Magistrala M7 de metrou, Bragadiru–Voluntari.

Evită arsurile solare: Cum alegi SPF-ul potrivit? (P)

Arsurile solare ne pot face zilele de vară (sau de iarnă) mult mai grele decât ar trebui să fie, punându-ne la risc de a dezvolta diverse complicații în timp.

Primăria Sector 5 a amenajat 10 puncte de prim ajutor, în caz de caniculă (P)

Primăria Sectorului 5 a amenajat mai multe puncte de prim ajutor pe raza de competență administrativă. .Primarul Sectorului 5, Vlad Popescu Piedone, a dispus ca zece module aflate pe raza teritorială a Sectorului 5 să funcționeze ca puncte de prim ajutor, astfel încât cetățenii să găsească un refugiu în proximitate, în caz de caniculă. 

Administrația de sector anunță că s-au „încheiat cu succes lucrările de reamenajare pe strada Dărniciei” (P)

Primăria Sectorului 5, prin Serviciul de Infrastructură, a derulat mai multe acțiuni în teren pentru îmbunătățirea calității carosabilului și trotuarelor.

(P) Centru destinat copiilor cu autism, din Sectorul 5. Activitatea se desfășoară în Complexul Multifuncțional “Sfântul Andrei”

Primăria Sectorului 5 și Asociația Help Autism au semnat un protocol de colaborare, la sfârșitul anului trecut, pentru deschiderea unui centru de terapie dedicat copiilor diagnosticați cu tulburări din spectrul autist.

Cum să găsești perechea perfectă de teniși? 3 sfaturi de modă pentru femei stilate (P)

Alegerea unei perechi de teniși damă nu e niciodată doar despre încălțăminte. E despre atitudine, despre cum te simți în pielea ta și despre felul în care vrei să te prezinți în lume. Tu știi mai bine decât oricine că stilul personal nu înseamnă doar ce porți, ci și cum porți. Și exact aici intervin tenișii: acel element aparent casual, dar care, integrat corect în garderoba ta urbană, devine o declarație de stil.

(P) Școala Gimnazială Nr.127 beneficiază de investiții în eficientizarea energetică

Administrația Sectorului 5 a obținut finanțare pentru eficientizarea energetică a încă unei școli din sector. Banii vor fi alocați prin intermediul Programului Național de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic Ridicat (PNCCRS).

Cum alegi corect un pachet de web hosting în 2025 (P)

Atunci când îți construiești un website, fie că e vorba de un magazin online, un blog cu rețete sau o platformă de servicii ultra modernă, găzduirea web performantă nu e doar o bifă tehnică, ci o alegere care îți influențează direct viteza, siguranța și vizibilitatea în Google.

(P) Primăria Sectorului 5, premiată la Gala Smart City Industry Awards 2025

Primăria Sectorului 5 a fost premiată la Gala Smart City Industry Awards 2025. Proiectul care prevede construirea a 34 de centrale fotovoltaice pentru autoconsum în unitățile de învățământ a fost recompensat cu dou[ diplome de excelență în cadrul celei de-a IX-a ediții.

10 Semnale ale Deficitului de Colagen (P)

Colagenul este proteina structurală cea mai abundentă din corpul nostru, reprezentând aproximativ 30 % din totalul proteinelor. El formează „cadrul” care susține pielea, oasele, cartilajele, vasele de sânge și chiar țesutul muscular. Prin firele sale rezistente, colagenul conferă elasticitate, fermitate și capacitate de regenerare a țesuturilor. Însă, după vârsta de 25 de ani, producția naturală […]

(P) Au fost modernizate canalele de scurgere pentru a preveni acumulările de apă și posibilele inundații

Administrația Sectorului 5 din Capitală continuă lucrările de reabilitare a străzilor, în urma sesizărilor primite de la cetățeni. Echipele au intervenit în zona Alexandriei-București-Măgurele și pe strada Dărniciei.

(P) Primarul Vlad Popescu Piedone, acțiune de salubrizare a subsolurilor de bloc: „Nimeni nu a intervenit aici de mai bine de 30 de ani”

Mai multe subsoluri insalubre din Sectorul 5 al Capitalei au fost igienizate de către reprezentanții administrației, prin intermediul Compartimentului Infrastructură 5. 

Portofele din piele pentru bărbați: stil clasic vs. stil contemporan (P)

În lumea accesoriilor masculine, portofelul ocupă un loc aparte – nu doar ca obiect practic, ci și ca simbol al stilului personal. Este acel accesoriu care însoțește bărbatul zi de zi, reflectând în tăcere preferințele sale estetice, nivelul de rafinament și atenția la detalii.

Sănătatea mintală la locul de muncă în România: De la tabu la prioritate strategică (P)

Află totul despre sănătatea mintală la locul de muncă - o temă centrală în companiile din România.

Cafea de specialitate single origin. Ce înseamnă și de ce e specială (P)

Într-o lume în care experiențele autentice sunt tot mai căutate, cafeaua de specialitate ocupă un loc privilegiat în inimile iubitorilor de gusturi rafinate. Nu mai vorbim doar despre o băutură care ne energizează diminețile, ci despre un produs artizanal, cultivat cu grijă, procesat cu atenție și prăjit pentru a evidenția fiecare nuanță de aromă.

Piese Vestimentare și Încălțăminte Esențiale în funcție de sezon (P)

Fiecare anotimp aduce cu sine schimbări de temperatură, lumină și atmosferă, iar garderoba noastră ar trebui să reflecte aceste transformări. Adaptarea vestimentației și a încălțămintei la sezon nu este doar o chestiune de stil, ci și de confort și funcționalitate. O garderobă bine organizată pe sezoane te ajută să fii pregătit pentru orice vreme, să […]

Blugii mom fit: confort și stil într-o singură piesă vestimentară (P)

Dacă ai crezut vreodată că moda trebuie să doară – și nu doar la portofel, ci și la nivel de coapse și talie – atunci e momentul să-ți reconsideri garderoba. Pentru că blugii mom fit sunt aici să-ți schimbe complet percepția despre ce înseamnă să fii stylish și confortabil în același timp. Nu, nu sunt […]

Cum integrezi blugii tăi preferați în cele mai stylish ținute de primăvară? (P)

Primăvara este momentul ideal pentru a experimenta cu stilul vestimentar, iar blugii, fiind versatili și atemporali, pot fi baza perfectă pentru o varietate de ținute fresh, elegante sau casual, adaptate sezonului.

Marile tăieri din IT în România. Avem primele cifre: opt din zece cei mai mari angajatori din IT au avut mai puţini oameni

Opt din zece cei mai mari angajatori din sectorul local au înre­gistrat scăderi ale numărului de angajaţi în 2023 compa­rativ cu 2022, arată calculele ZF făcute pe baza datelor publice extrase de Liviu Sav, co­fon­da­tor al platformei Bridge-to-Information, o plat­formă de analiză a datelor.

Cum impactează somnul randamentul fizic şi mental de zi cu zi? Ortopedicus răspunde aici! (P)

Vă vine să credeţi sau nu, somnul are un impact important în viaţa de zi cu zi. Fizic şi psihic avem nevoie de odihnă pentru a ne putea ocupa de copii sau de serviciul pe care îl avem. Dacă fizic corpul poate rezista un timp îndelungat, mentalul nostru tinde să cedeze şi să nu mai poate răspunde coerent sarcinilor ce necesită concentrare.

Academia de Studii Economice din Bucureşti devine prima şi singura universitate din România acreditată AMBA (P)

Academiea de Studii Economice din Bucureşti (ASE) a primit oficial acreditarea din partea Association of MBAs (AMBA), cea mai importantă autoritate mondială în domeniul educaţiei post-universitare în afaceri, pentru programele MBA desfăşurate la Bucharest Business School (BBS). După primirea acreditării AMBA, toţi actualii studenţi MBA şi absolvenţii MBA ai Academiei de Studii Economice din Bucureşti, […]

Dezvoltă inteligenţa financiară, prin depăşirea traumei banilor (P)

„Banii sunt ochiul dracului”, „Mai bine sărac şi cinstit” sau „Banul face din om neom” - aceste proverbe familiare, transmise prin generaţii, reflectă o istorie complexă şi deseori dureroasă a relaţiei românilor cu banii. Plus, crize economice recente - precum împrumuturile în franci elveţieni, perturbările datorate pandemiei de Covid-19, creşterea preţului energiei şi inflaţia crescută - au lăsat cicatrici financiare adânci în multe vieţi.

Anglia oferă gratuit cetăţenilor 1 milion de kit-uri de ţigări electronice pentru a încuraja renunţarea la fumat (P)

O nouă iniţiativă a guvernului britanic are ca scop stimularea populaţiei fumătoare în vederea reducerii riscurilor asociate cu fumatul clasic. În acest sens, în următorul an, aproape 1 din 5 fumători, printre care şi viitoare mame, vor primi un kit de vapat, alături de sprijin comportamental, pentru a fi ajutaţi să renunţe la fumat.

(P) Vremuri noi, hobby-uri noi – de ce e fotografia unul dintre cele mai populare hobby-uri (interviu Costin Mocanu)

Potrivit unui sondaj realizat de Comisia Europeană de Turism, realizarea de fotografii este una dintre cele mai populare activităţi printre turiştii din Europa, 71% dintre aceştia utilizând telefoanele mobile pentru a imortaliza momentele preferate. În România, fotografia ocupă una dintre poziţiile fruntaşe în topul activităţilor recreative, cu numeroase cluburi de fotografie active atât la nivel profesionist, cât şi printre amatori pasionaţi. Costin Mocanu, fotograf cu 7 imagini câştigătoare din 2018 până în prezent la XMAGE, concursul anual de fotografie organizat de HUAWEI, povesteşte despre pasiunea lui pentru arta fotografică şi ce înseamnă pentru el acest hobby practicat în România.

Distracţia continuă şi în zilele reci cu noile grătare premium de la Weber

Doar pentru că este încă frig afară şi iarna nu se lasă cu una cu două, nu înseamnă că trebuie să băgăm la naftalină grătarul şi să renunţăm la micile noastre plăceri gătite pe grill! În acest articol, echipa meşterilor sibieni de la PEFOC, ţi-a pregătit câteva sfaturi utile despre cum poţi găti pe întreg […]

Bucură-te de magia unui şemineu de apartament la costuri neaşteptat de mici!

Imaginează-ţi senzaţia magică, tipică unui şemineu pe lemne sau atmosfera îmbietoare redată de soba pe lemne din casa dragă şi plină de amintiri a bunicilor, direct în mijlocul sufrageriei tale de la bloc.

Astăzi aflăm cum se prepară pâinea de casă la cuptor

Pâinea de casă făcută la cuptor este una dintre cele mai populare reţete de bucătărie şi poate fi făcută uşor acasă cu doar câteva ingrediente simple. În cele ce urmează, meşterii sibieni în şeminee de la PEFOC ne vor ajuta de această dată cu descrierea paşilor esenţiali pentru a prepara o pâine de casă delicioasă, […]

(P) Nike Air Force 1 – legenda stilului streetwear pentru bărbaţi şi femei

Cine nu a auzit de ei? Nike Air Force 1 reprezintă o adevărată legendă streetwear şi este, discutabil, unul dintre cele mai bine vândute modele de sneakers din istorie. Prima oară au apărut la începutul anilor 1980 ca încălţăminte de baschet. Însă, odată cu trecerea timpului, aceştia au cucerit absolut toate străzile oraşului. Pe parcursul celor 40 de ani de prezenţă pe piaţă, modelul Nike Air Force 1 a fost lansat în sute de combinaţii de culori şi versiuni stilistice. De asemenea, a strâns milioane de fani şi a fost inclus chiar şi într-un film documentar şi într-o melodie jubiliară. Astfel, nu este surprinzător faptul că reprezintă un must-have pentru garderoba tuturor iubitorilor de sneakers. Te întrebi ce model Nike Air Force pentru bărbaţi şi femei este la modă în acest moment şi ce versiuni merită să fie achiziţionate? Mai jos îţi prezentăm câteva lucruri despre variantele de Nike AF1 care sunt cele mai bune în prezent.

Glicemia sub control

Nevoia constanta de astazi de a performa la locul de munca isi pune amprenta direct asupra sanatatii noastre. S-a dovedit ca stresul constant poate duce la cresterea nivelului de zahar din sange, iar pentru cei care au deja diabet sau sunt susceptibili de a avea diabet, acest lucru poate fi o adevarata povara.

eMAG: De Paşte, clienţii păstrează tradiţia, dar pentru cumpărături aleg soluţii moderne

Clienţii eMAG încep pregătirile pentru Paşte cu aproximativ două săptămâni înainte şi pun în coşul de cumpărături haine, electrocasnice mici, pachete cadou şi jucării. În medie, ei alocă aproximativ 170 de lei pentru haine şi 240 de lei pentru încălţăminte.    Astfel, în această perioadă, comenzile de articole vestimentare pentru copii cresc cu 20% faţă […]

(P) Limbajul iubirii sau cum florile pot fi un izvor de emoţii în relaţiile noastre

În ţesătura vieţii noastre, suntem un cumul de emoţii colorate, amintiri şi conexiuni care ne definesc existenţa. În mijlocul agitaţiei vieţii moderne, uităm uneori să ne oprim şi să apreciem frumuseţea care ne înconjoară, frumuseţea care dă viaţă zilelor noastre şi ne hrăneşte legăturile cu ceilalţi. O astfel de comoară se află în lumea vibrantă a plantelor şi a florilor, simfonia de culori, forme şi mirosuri proprie naturii.

(P) Vei începe să porţi aparat dentar? Iată câteva recomandări legate de igiena orală

Dacă e pentru prima dată când vei purta aparat dentar, atunci e bine să ştii că s-ar putea să fie necesar să faci câteva ajustări sau completări la igiena ta orală actuală. Dar nu-ţi face griji: lucrurile nu se vor schimba radical, mai ales dacă şi până acum ai investit în sănătatea şi îngrijirea ta dentară şi ai deja o periuţă electrică în dotare. În mod cert, va fi important să acorzi o atenţie sporită şi, bineînţeles, să respecţi vizitele lunare sau periodice la medicul stomatolog.

(P) 4 motive pentru care pantofii cu toc ne fac să arătăm mai bine

Nu suntem siguri dacă a fost demonstrat ştiinţific până acum sau nu, dar ştim precis că o femeie care încalţă o pereche de tocuri îşi creşte pe loc încrederea în sine.

(P) INTERVIU Steluţa Moisescu, TEVA: Actuala legislaţie de preţuri şi de clawback poate expune riscului de întrerupere a tratamentului sute de mii de pacienţi

Accesul românilor la tratament este încă problematic, în contextul în care tot mai multe medicamente ieftine dispar de pe piaţă, din cauza legislaţiei care nu permite ajustarea preţului de vânzare de medicamente în funcţie de evoluţia costurilor. În plus, există şi taxa clawback ce-i afectează pe producătorii de medicamente generice, iar evenimentele din Ucraina, inflaţia, dar şi creşterea preţului la utilităţi pun şi mai multă presiune pe fabricile de medicamente din Europa şi România. Ce consecinţe pot avea toate aceste aspecte asupra pacienţilor români şi ce ar trebui făcut pentru ca accesul la medicamente generice în România să fie mai bun, explică Steluţa Moisescu, Director General TEVA Pharmaceuticals SRL.

(P) Filosofia caselor de modă care reuşesc să impresioneze cu fiecare colecţie

Există multe case de modă care au rezistat testului timpului şi au rămas pe piaţă chiar şi în zilele noastre, precum şi multe care cândva au revoluţionat lumea modei, însă acum sunt doar un moment în istorie fără o prezenţă contemporană. Însă cum s-au menţinut câteva dintre cele mai sonore branduri de lux de pe piaţă? Răspunsul este simplu şi complex în acelaşi timp: prin a ţine pasul cu schimbările culturale şi cu clientul ce dictează, de cele mai multe ori, aceste schimbări. Aceşti doi factori au dat, la rândul lor, naştere unor industrii de analiză de piaţă şi anticipare a schimbărilor, ce oferă şi ele informaţii suplimentare brandurilor pentru a-şi menţine poziţiile. Însă ce înseamnă, de fapt, a ţine pasul cu clienţii şi cultura?

(P) Intervenţia care creşte şansa de supravieţuire în cancerul local avansat pelvin

Cancerul local avansat apărut la nivelul pelvisului, care porneşte de la o tumoră malignă a colului uterin, endometrului, ovarului, vezicii urinare, prostatei, rectului sau anusului, necesită o abordare terapeutică specială. Bazinul are o structură complexă, găzduind numeroase organe şi structuri anatomice esenţiale, de aceea cancerul se poate manifesta agresiv, cu invadarea rapidă a altor ţesuturi.

(P) Conservarea alimentelor prin congelare: cea mai sigură metodă să păstrezi alimentele pentru mai mult timp

Şase din zece gospodării au în prezent un congelator, fie că este vorba despre un frigider sau combină sau chiar o ladă frigorifică. Congelarea este o modalitate practică şi eficientă de conservare a alimentelor. Cu toate acestea, există anumite reguli care trebuie respectate. Nu toate alimentele pot fi congelate. Vă ghidăm cu privire la cel mai bun şi mai sigur mod de a vă depozita produsele în congelator sau lada frigorifică.