Astăzi aflăm cum se prepară pâinea de casă la cuptor

144 afișări
Imaginea articolului Astăzi aflăm cum se prepară pâinea de casă la cuptor

Astăzi aflăm cum se prepară pâinea de casă la cuptor

Pâinea de casă făcută la cuptor este una dintre cele mai populare reţete de bucătărie şi poate fi făcută uşor acasă cu doar câteva ingrediente simple. În cele ce urmează, meşterii sibieni în şeminee de la PEFOC ne vor ajuta de această dată cu descrierea paşilor esenţiali pentru a prepara o pâine de casă delicioasă, într-un cuptor de gradina.

Aşadar, pentru a face o pâine de casă la cuptor, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

500 grame de făină

10 grame de sare

7 grame de drojdie uscată

300 ml de apă caldă

Puneţi făina, sarea şi drojdia uscată într-un castron mare şi amestecaţi-le bine. După aceea, adăugaţi apă caldă şi amestecaţi ingredientele până când se formează un aluat.

Frământaţi aluatul timp de aproximativ 10 minute sau până când acesta devine elastic şi neted. Dacă aluatul este prea uscat, adăugaţi puţină apă. Dacă este prea moale, adăugaţi puţină făină.

Dupa ce aţi terminat procesul de frământare, acoperiţi castronul cu un prosop umed şi lăsaţi aluatul să crească timp de aproximativ o oră sau până când se dublează în dimensiune.

Odată ce aluatul a crescut, răsuciţi-l uşor cu mâinile şi apoi puneţi-l într-un vas de copt uns cu ulei sau pus pe o foaie de copt. Lăsaţi aluatul să se odihnească timp de încă 30 de minute sau până când se mai ridică puţin.

Încălziţi cuptorul pentru pâine la 200 de grade Celsius şi puneţi vasul de copt în cuptor. Coaceţi pâinea timp de aproximativ 30 de minute sau până când aceasta devine aurie şi crocantă la suprafaţă.

Cu ajutorul unei palete din gama de ustensile gratar Pefoc, scoateţi pâinea din cuptor şi lăsaţi-o să se răcească timp de aproximativ 10 minute înainte de a o tăia.

Totuşi, brutarii au şi câteva sfaturi utile de care să ţinem cont pe parcursul acestui proces. Asiguraţi-vă că apa pe care o folosiţi pentru aluat este la temperatura potrivită. Dacă apa este prea rece, drojdia nu va funcţiona bine iar aluatul nu va creşte aşa cum trebuie. Pe de altă parte, dacă apa este prea caldă, bacteriile din drojdie vor fi anihilate şi aluatul nu va creşte nici el.

Pentru o păine specială in stil gourmet, puteţi adăuga diferite ingrediente în aluat pentru a-i da un gust mai bogat, cum ar fi ierburi proaspete, măsline deshidratate usturoi, cartofi sau brânză cu mucegai nobil.

Aşadar, cu tehnicile corecte şi cu un cuptor potrivit cum sunt şi cuptoarele italiene pentru pizza şi pâine de la Alfa Forni, disponibile pe site-ul www.pefoc.ro, o să observi că nu este deloc dificil să te bucuri de o pâine făcută în casă gustoasă şi aburindă. Intră pe site şi alege dintr-o sumedenie de modele de cuptoare pentru pizza şi pâine, grătare clasice pe cărbuni sau modele inedite de gratar electric.

În funcţie de valoarea comenzii, transportul va fi gratuit şi va ajunge la tine acasă oriunde în ţară şi în maximum 48 de ore de la confirmare, efectuată online sau la telefon. În plus, dacă nu ai toţi banii pregătiţi pentru achiziţia unui cuptor de calitate premium, acum ai ocazia să plăteşti produsul şi în sistem avantajos de rate în colaborare cu instiituţii financiare de încredere din România.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici