(P) 4 motive pentru care pantofii cu toc ne fac să arătăm mai bine

Nu suntem siguri dacă a fost demonstrat ştiinţific până acum sau nu, dar ştim precis că o femeie care încalţă o pereche de tocuri îşi creşte pe loc încrederea în sine.

404 afișări
Imaginea articolului (P) 4 motive pentru care pantofii cu toc ne fac să arătăm mai bine

(P) 4 motive pentru care pantofii cu toc ne fac să arătăm mai bine

Şi nici nu contează dacă ne gândim la perechea aceea de pantofi stiletto păstrată doar pentru ocazii speciale sau la acele cizme scurte de damă cu toc care ne completează perfect garderoba în sezonul rece. Tocurile transformă orice ţinută într-un outfit distins într-un mod aproape magic. 

Care sunt secretele care stau în spatele acestui fapt? Află din rândurile următoare.

1. Tocurile te fac să pari mai înaltă

Ceea ce îţi creşte imediat încrederea în sine. Dar nu e vorba doar de elevarea fizică pe care o primeşti atunci când încalţi o pereche de pantofi cu toc. Ci şi de boost-ul de energie pe care îl poţi simţi atunci când poţi privi totul mai de sus decât de obicei. 

E ca şi cum tocurile te-ar invita să spui „Ştiu ce am de făcut şi sunt stăpână pe situaţie!”. Asta pentru că, psihologic vorbind, persoanele înalte inspiră încredere, putere şi impunere. Aşa că nu ar trebui să te mire faptul că, atunci când porţi tocuri, te simţi mai stăpână pe tine. Ceea ce, inevitabil, te face să te simţi şi mai bine în pielea ta. 

2. Tocurile îţi accentuează calităţile fizice

Un alt motiv pentru care încălţările cu toc te fac să arăţi mai bine este pentru că acestea îţi pun în valoare toate calităţile fizice. Când porţi tocuri, eşti tentată să stai o idee mai pe spate decât în mod obişnuit. Asta te va ajuta să-ţi ţii coloana dreaptă şi să împingi pieptul în faţă.

De asemenea, picioarele tale vor rămâne încordate, în timp ce şoldurile ţi se vor mişca mai cursiv decât de obicei. Aşa că indiferent ce vei alege să porţi în rest, pantofii cu toc te vor invita să scoţi la înaintare mişcări feminine şi o atitudine care va întoarce priviri, negreşit. 

3. Pantofii cu toc sunt adevărate opere de artă

Un alt motiv pentru care multe dintre femei se simt atrase de tocuri este pentru că acestea sunt adevărate opere de artă. Din piele strălucitoare, din catifea sau din piele întoarsă, tocurile sunt, practic, cele mai frumoase accesorii pe care le poţi purta zi de zi.

Altfel spus, chiar şi de sine stătători, pantofii tăi cu toc preferaţi reprezintă articole pe care le poţi admira ca atare. Odată încălţaţi, ei vor transfera frumuseţea lor către outfitul tău, care nu va rămâne neobservat.

4. Tocurile sunt atrăgătoare pentru că ridică feminitatea la un alt nivel

La începutul acestui material îţi spuneam că nu ştim dacă a fost demonstrat faptul că femeile îşi pot creşte încrederea în sine doar purtând tocuri, deşi putem observa asta cu ochiul liber. Dar am aflat de un studiu publicat în 2013 în care a fost examinată asocierea dintre purtarea tocurilor şi nivelul de atracţie ridicat pe care acestea îl aduc.

A fost urmărită ipoteza conform căreia femeile sunt motivate să poarte pantofi înalţi pentru că au observat cum tocurile le fac mersul mai feminin. Experimentul a presupus ataşarea unor surse de lumină pe diferite părţi ale corpurilor femeilor care au participat la studiu. Unele dintre acestea au purtat tocuri, altele nu. Ele au fost filmate pe întuneric, ca imaginile să ajungă mai apoi la un juriu special. Acesta a votat femeile care purtau tocuri ca fiind „semnificativ mai atractive” decât celelalte, care fie erau desculţe, fie purtau o talpă dreaptă. 

Aşadar, designerii nu au greşit când au spus că pantofii cu toc sunt cel mai atractiv accesoriu pe care îl poţi purta! Acum, că ştii care sunt cele patru motive pentru care pantofii cu toc ne fac să arătăm mai bine, când ai decis să îţi comanzi o pereche nouă?

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici