Industria metalurgică, lovită puternic de creşterea preţurilor la energie. Sindicatele au protestat în stradă

Sindicatele din Energie au protestat vineri în faţa sediului Ministerului Energiei faţă de creşterea preţurilor energiei electrice şi gazelor naturale.

208 afișări
Imaginea articolului Industria metalurgică, lovită puternic de creşterea preţurilor la energie. Sindicatele au protestat în stradă

Industria metalurgică, lovită puternic de creşterea preţurilor la energie. Sindicatele au protestat în stradă

Protestul a fost organziat de Federaţia Sindicală a Siderurgiştilor Metarom şi sindicatele din cadrul ALRO S.A - Sindicatul Liber Aluministul, Sindicatul Liber Alro, Sindicatul Prelucrarea Aluminiului, Sindicatul Alro Product, Sindicatul Alum Tulcea şi U.S.T Cartel Alfa Filiala Olt.

„Solicităm Primului Ministru domnul Nicolae Ciucă , Ministrului Energiei domnul Virgil Popescu să explice naţiunii române care sunt motivele care au generat scumpirea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale (ce a stat la baza majorării acestora).
Dorim revenirea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale atât pentru industrie cât şi pentru populaţia din România, la preţurile existente înaintea acestei majorări pe care o considerăm nejustificată”, spun sindicaliştii într-un comunicat.

Sindicaliştii mai spun că s-au săturat de facturi exorbitante la energia electrică şi gazele naturale, „emise fără nici o acoperire sau justificare, decât aceea de a îmbogăţi o gaşcă de oameni a căror lăcomie depăşeşte orice imaginaţie”. „În schimb ne oferiţi salarii mici şi preţuri nesimţite la alimente. Stop jafului şi opriţi mafia din energie şi gaze naturale. Oamenii voştri zâmbesc şi se dau în spectacole meschine pe posturile de televiziune recomandându-ne nouă poporului român să stingem lumina, să oprim
gazele, să mâncăm mai puţin, să stăm în frig şi fără lumină”.

Producţia ALRO a fost redusă cu 70% iar 700 de angajaţi sunt în şomaj si şomaj tehnic, urmând ca până la sfârşitul anului încă 1500 de oameni să părăsească întreprinderea. La Alum Tulcea, societatea al cărei acţionar majoritar este ALRO S.A, activitatea este oprită şi peste 570 de oameni sunt în şomaj, precizează comunicatul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sindicate,
protest,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici