Statele Unite nu au indicii că Rusia ar intenţiona să utilizeze arme nucleare în Ucraina

Administraţia SUA nu are indicii că Rusia ar intenţiona să utilizeze arme nucleare în conflictul cu Ucraina, afirmă un oficial de la Washington, după o conversaţie între oficiali militari din cele două ţări.

455 afișări
Imaginea articolului Statele Unite nu au indicii că Rusia ar intenţiona să utilizeze arme nucleare în Ucraina

Statele Unite nu au indicii că Rusia ar intenţiona să utilizeze arme nucleare în Ucraina

Nu există indicii că Rusia a decis să utilizeze arme nucleare, biologice sau chimice împotriva Ucrainei, a declarat un oficial american, sub protecţia anonimatului, potrivit agenţiei Reuters.

Valeri Gherasimov, şeful Statului Major al armatei ruse, a discutat luni, prin telefon, cu Mark Milley, şeful Statului Major Interarme din SUA, pe fondul acuzaţiilor Moscovei că Ucraina ar intenţiona să lanseze un atac radiologic.

Ministrul rus de Externe, Serghei Şoigu, a avertizat duminică, într-o conversaţie cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, că Ucraina pregăteşte un atac cu dispozitive radioactive artizanale. Moscova a atras atenţia şi Franţei şi Marii Britanii asupra riscurilor unui astfel de atac. Însă Casa Albă a respins imediat acuzaţiile Moscovei la adresa Kievului, pe care le consideră "o acţiune falsă de transparenţă". Acuzaţiile Rusiei au fost respinse şi de Franţa, Marea Britanie şi NATO.

Ucraina susţine că Rusia pregăteşte un atac radiologic pe care îl va atribui armatei ucrainene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici