PSD depune un nou proiect de lege pentru construcţia de hidrocentrale mici în arii protejate

  • Parlamentarii PSD au depus un nou proiect de lege pentru continuarea lucrărilor pentru investiţiile hidrotehnice începute înainte de 2007.
  • „Asigur că proiectul de lege nu încalcă Directiva privind habitatele naturale”, spune senatorul Daniel Zamfir.
292 afișări
Imaginea articolului PSD depune un nou proiect de lege pentru construcţia de hidrocentrale mici în arii protejate

„Am redepus proiectul de lege astăzi (luni - n.r.), împreună cu toţi colegii parlamentari, senatori şi deputaţi. Am ţinut cont de observaţiile CCR. Din păcate, proectul de lege, aşa cum a plecat de la Se4nat, a fost modificat la Camera Deputaţilor chiar la propunerea ministrului Mediului, iar propunerile domniei sale au fost declarate neconstituţionale. Ca atare, renenim cu acest proiect de lege care este de o importanţă foarte mare acum, în criză energetică”, spune Daniel Zamfir.

El precizează că proiectul de lege permite continuarea lucrărilor pentru investiţiile hidrotehnice începute înainte de 2007, anul aderării la UE şi în care s-au trasat ariile protejate.

„Asigur că proiectul de lege nu încalcă Directiva privind habitatele naturale. Stabilim foarte clar în lege că suprafeţele care vor fi scoase din atriile protejate vor fi compansdate cu acelaşi tip de suprafaţă. Nu există sub nicio formă vreo încălcare a Directivei”, adaugă senatorul PSD.

Întrebat dacă Opoziţia poate ataca noua lege la CCR, Zamfir a spus: „O pot face. Dacă sunt inconştienţi în continuare, o pot face. Dar forma depusă corespunde observaţiilor CCR, am eliminat acele propuneri care au fost respinse din camera bicameralismului. Depunem un proiect care respectă directivele europene”.

CCR a admis, cu unanimitate de voturi, obiecţia de neconstituţionalitate a USR şi a constatat că Legea care permitea construcţia de hidrocentrale mici în ariile protejate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici