Consiliul Uniunii Europene ţine România în afara spaţiului Schengen - europarlamentar

Singura instituţie care de ani buni ţine România în afara frontierelor Uniunii Europene este Consiliul Uniunii Europene, a declarat într-o intervenţie în Parlamentul European Eugen Tomac.

43804 afișări
Imaginea articolului Consiliul Uniunii Europene ţine România în afara spaţiului Schengen - europarlamentar

Tomac spune că, după ce Parlamentul European a dat undă verde aderării ţării la spaţiul Schengen, Consiliul Uniunii Europene trebuie să înceteze blocarea României.

Europarlamentarul considderă că este inacceptabil ca din calcule politice interne să fie blocat un proces european firesc, prevăzut în tratat.

„Guvernele şi ţările membre au dreptul să emită obiecţii faţă de politicile UE, dar nu au dreptul să interpreteze regulile în funcţie de interesele înguste ale fiecărui stat. Uniunea Europeană s-a dezvoltat pentru că a avut curaj şi viziune şi a răspuns la toate crizele prin care a trecut aplicând două măsuri: extindere şi mai multă integrare. Aşa trebuie să acţionăm şi acum, prin mai multă integrare şi evident extindere la est de Prut”, spune Tomac.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici