Femeie rănită pe munte în Masivul Postăvarul, din cauza gheţii

O femeie de 57 de ani îşi încheie concediul pe un pat de spital, după ce s-a rănit, vineri, în Masivul Postăvarul, din cauza gheţii şi a echipamentului inadecvat.

361 afișări
Imaginea articolului Femeie rănită pe munte în Masivul Postăvarul, din cauza gheţii

Femeie rănită pe munte în Masivul Postăvarul, din cauza gheţii

Salvamontiştii braşoveni au intervenit vineri pentru salvarea unei femei de 57 de ani, care s-a rănit pe munte, din cauza gheţii şi a echipamentului inadevcat.

Turista cobora dinspre Capra Neagră spre Kanzel şi a alunecat pe gheaţă.

Salvamontiştii au transportat-o cu ATV-ul la gondolă, de unde a fost preluată de ambulanţă.

De altfel, reprezentanţii Salvamont Poiana Braşov au postat şi o atenţionare pentru partea superioară a Masivului Postăvaru.

„Potecile şi pârtiile de schi, cele care sunt folosite în general de turişti pentru deplasare, sunt acoperite de un strat de gheaţă, care face deplasarea extrem de dificilă şi periculoasă. Turiştii neechipaţi, care urcă cu instalaţiile de transport pe cablu, trebuie să rămână exclusiv în zona peroanelor superioare ale acestora. Turiştii, care doresc să se plimbe în partea superioară a masivului, au nevoie de echipament adecvat, în special de încălţări care să le asigure aderenţa necesară în astfel de condiţii şi chiar şi aşa este recomandat să aibă o pereche de snowlinere (crampoane metalice ataşate pe talpă) şi o pereche de beţe pentru sprijin”, au spus reprezentanţii Salvamont Poiana Braşov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici