Cheltuirea banului public încaieră partidele politice

Senatorii PSD-PNL-UDMR au respins, luni, o iniţiativă legislativă a USR care obliga autorităţile locale să organizeze dezbateri publice privind proiectele importante, la cererea a cel puţin trei cetăţeni.

149 afișări
Imaginea articolului Cheltuirea banului public încaieră partidele politice

Cheltuirea banului public încaieră partidele politice

USR arată că iniţiativa ar fi permis cetăţenilor să-şi spună părerea cu privire la chestiunile importante pentru comunitatea locală, precum: bugetul local, planurile urbanistice zonale şi locale, etc.

„Cetăţenii ar trebui să aibă posibilitatea de a-şi spune părerea cu privire la felul în care este condusă şi administrată localitatea lor nu doar o dată la patru ani, la vot. Ei ar trebui să poată să-şi spună părerea pe chestiuni punctuale, dar extrem de importante pentru ei, precum bugetul local sau planurile urbanistice, dar după câte se pare, unora nu le place transparenţa”, a declarat senatorul USR Andrei Postică.

Iniţiativa legislativă USR a fost respinsă cu 74 de voturi pentru raportul de respingere, 32 contra raportului de respingere, iar un senator s-a abţinut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
usr,
proiect,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici