Care sunt cele mai rentabile şi ieftine acţiuni de la Bursă

Electroargeş, Alumil şi BRD sunt companiile listate care au înregistrat cele mai mari rentabilităţi ale capitalurilor proprii (ROE) în ultimii cinci ani. Ziarul Financiar a dorit să identifice care sunt cele mai rentabile companii listate pe Bursă atât pe perioada de recesiune din ultimii doi ani şi jumătate, cât şi în cea de avânt economic care a caracterizat România în anii 2006, 2007 şi prima parte a anului 2008.

  • Revista presei

Care sunt cele mai rentabile şi ieftine acţiuni de la Bursă (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

Analiştii recomandă urmărirea acestui indicator pe o perioadă mai lungă pentru ca valoarea lui să nu fie dis­tor­sionată de un eveniment particu­lar care a avut loc la un moment dat şi care nu se va mai repeta sau un context fa­vorabil de piaţă.

Potrivit analizei, companiile cu cea mai mare rentabilitate a capitalurilor proprii (ROE) de pe Bursă în intervalul 2006 - 2010 au fost producătorul de as­pi­ratoare Electroargeş Curtea de Argeş (ELGS), producătorul de pro­filuri de aluminiu Alumil Rom Industry (ALU) şi BRD Société-Géné­rale (BRD), cu rate care au depăşit în medie 22% pe an.

Află care sunt cele mai rentabile şi ieftine acţiuni la bursă pe www.zf.ro

Taguri:
acţiuni ,
bursă ,
economie ,
bvb ,
companii ,
companii listate ,
capitaluri
COMENTARII

Nu exista comentarii

COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.