Mii de medici rezidenţi şi stagiari şi-au dat demisia într-o singură zi în Coreea de Sud

  • Mii de medici rezidenţi şi stagiari din Coreea de Sud şi-au dat demisia luni.
  • Medicii fac grevă fiind nemulţumiţi de decizia guvernului de a permite angajarea în sistemul de sănătate a unui număr crescut de specialişti, potrivit BBC.
1649 afișări
Imaginea articolului Mii de medici rezidenţi şi stagiari şi-au dat demisia într-o singură zi în Coreea de Sud

Mii de medici rezidenţi şi stagiari şi-au dat demisia într-o singură zi în Coreea de Sud

Medicii sud-coreeni fac grevă în semn de protest faţă de planurile guvernamentale. Ministerul Sănătăţii a anunţat că peste 1.600 de medici nu s-au prezentat luni la locul de muncă şi că 6.415 au depus scrisori de demisie. Organizatorii protestului au anunţat că de marţi intră în grevă generală.

Guvernul vrea să permită intrarea în sistem a unui număr crescut de medici, deoarece raportul specialist-pacient a scăzut foarte mult. De asemenea, Coreea de Nord are o populaţie îmbătrânită şi are nevoie de medici pentru această categorie. În schimb, medicii se tem că noile angajări vor produce concurenţă şi vor duce la scăderea veniturilor.

Coreea de Sud are un sistem de asistenţă medicală în mare parte privat. Peste 90% din spitale sunt private, iar majoritatea procedurilor sunt legate de plăţile de asigurări. Medicii sunt printre cei mai bine plătiţi din lume, datele OCDE din 2022 arătând că specialistul mediu dintr-un spital public primeşte aproape 200.000 de dolari pe an, un salariu care depăşeşte cu mult salariul mediu naţional.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici