Reţeaua Regina Maria oferă pachete gratuite de teste rapide antigen pentru şcolile de stat

Reţeaua Regina Maria a lansat Safe Classroom, un program naţional dedicat şcolilor de stat, prin care oferă gratuit teste antigen pentru screening COVID-19.

441 afișări
Imaginea articolului Reţeaua Regina Maria oferă pachete gratuite de teste rapide antigen pentru şcolile de stat

Sursa foto: Mediafaxfoto

Cele mai recente date arată că numărul de infectări în rândul elevilor şi preşcolarilor a crescut în medie cu 22 cazuri pe zi, iar în rândul personalului s-a înregistrat o creştere de aproximativ 40 de cazuri pe zi. Ca urmare a cazurilor confirmate, peste 200 de clase şi grupe care îşi desfăşurau activitatea faţă în faţă au fost suspendate în perioada 8-15 martie.

Programul lansat de reţea se adresează tuturor şcolilor de stat din România, indiferent de oraş, fiind pregătiţi pentru livrare şi în zone vulnerabile sau izolate. În urma înscrierii pe site, în secţiunea Safe Classroom, fiecare şcoală va primi până la 5 pachete care conţin câte 25 de teste rapide antigen pentru screening COVID-19.

„Unităţile de învăţământ ar trebui să fie unele dintre cele mai sigure locuri dintr-o comunitate unde, pe lângă aspectele evident educaţionale, se pun şi bazele unui comportament social. Prin programul Safe Classroom, ne dorim să încurajăm şcolile să reia ritmul normal al predării. Suntem pregătiţi să susţinem prin această investiţie rezilienţa sistemului de învăţământ, să contribuim la continuitatea actului educaţional şi, pe termen lung, să contribuim la un viitor mai previzibil pentru noi toţi.” a declarat Nirvana Georgescu, Quality and Patient Safety Director, Reţeaua de sănătate REGINA MARIA.

Testarea cu teste antigen rapide este recomandată elevilor simptomatici a căror simptomatologie de boală debutează în timpul orelor de curs, colegilor cazurilor confirmate din unitatea de învăţământ (inclusiv celor asimptomatici), imediat după confirmarea primului caz, precum şi cadrelor didactice şi altor angajaţi ai unităţii şcolare, simptomatici, a căror simptomatologie de boală debutează în timpul orelor de curs, precum şi contacţilor persoanelor confirmate pozitiv (cadre didactice din cancelarie sau alt personal angajat al instituţiei cu care acesta a stat în apropiere, la mai puţin de 2 m, fără mască, cel puţin 15 min).

Rezultatele testelor rapide vor fi disponibile la 15 minute după prelucrare, au un grad de sensibilitate de 96,52%, iar gradul de specificitate este de 99,68%.

Studii efectuate în Statele Unite ale Americii arată că testarea rapidă în şcoli, cu ajutorul testelor antigen, poate reduce rata de infectare cu până la 50%.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici