Studiu revoluţionar: ceaiul care arde grăsimile şi te ajută să slăbeşti în timp ce dormi

Cercetătorii au descoperit că un anumit tip de ceai creşte nivelul de căldură din organism prin arderea grăsimilor, chiar şi în timp ce ne odihnim peste noapte, informaţie „prizată” cu nesaţ de către persoanele care vor să treacă testul costumului de baie, odată cu venirea verii.

66057 afișări
Imaginea articolului Studiu revoluţionar: ceaiul care arde grăsimile şi te ajută să slăbeşti în timp ce dormi

Ceaiul care arde grăsimile şi te ajută să slăbeşti în timp ce dormi

Este ştiut faptul că ceaiul este un suplinitor natural şi de nădejde în arderea grăsimilor. Conţinutul de teină şi cofeină (şi nu numai) îl face un prieten al reglării metabolismului.

Dar detaliul că poate ajuta la slăbit în timp ce dormim este un element surprinzător. Tocmai asta a descoperit un studiu realizat de Universitatea din Tsukuba din Japonia, potrivit căruia consumul unui anumit tip de ceai poate ajuta la arderea grăsimilor, indiferent de nivelul de activitate fizică şi de dietă. Care tip de ceai?

Acesta este ceaiul Oolong, larg răspândit în China şi Taiwan, care, din punct de vedere al oxidării şi al aromei, este între ceaiul verde şi cel negru. Este produs printr-o metodă unică, care presupune ofilirea plantei sub soarele puternic şi oxidarea ei, înainte de a se ondula şi de a se răsuci. Ca şi alte ceaiuri, ceaiul oolong conţine şi vitamine, minerale şi antioxidanţi utili.

Cel mai important, cercetătorii au descoperit că ceaiul oolong are un efect termogenic, adică el creşte producţia de căldură în organism prin arderea grăsimilor.

Kumpei Tokuyama, de la Universitatea din Tsukuba, care a condus cercetarea, spune: „Ştim că ceaiul conţine compuşi care stimulează metabolismul grăsimilor. Şi cel oolong, care reprezintă doar 2% din ceaiurile din lume, conţine aceiaşi compuşi găsiţi în ceaiul verde, în cantităţi mai mici. Dar ceaiul oolong pare a fi mai eficient în arderea grăsimilor decât ceaiul verde, chiar dacă ambele conţin cantităţi similare de cofeină”.

Pentru acest studiu, oamenii de ştiinţă au testat un grup de voluntari care au băut ceai oolong, o băutură pură pe bază de cofeină sau un placebo timp de două săptămâni. Rezultatele arată că participanţii care au băut ceai oolong sau cofeină au observat o creştere a defalcării grăsimilor cu 20% în comparaţie cu grupul de control. Cu menţiunea că efectele ceaiului oolong au continuat chiar şi în repaus.

Deoarece cofeina afectează somnul, pierderea somnului poate, la rândul său, să afecteze metabolismul. Aşadar, cercetătorii au vrut să examineze calitatea somnului participanţilor în timpul experimentului, constatând că, în ciuda reputaţiei cofeinei, nu există nicio diferenţă în tiparele de somn ale grupului de testare sau ale grupului placebo. Prin urmare, echipa crede că a bea o ceaşcă de ceai oolong nu ar trebui să ne ţină treji toată noaptea, dar ne-ar putea ajuta să ardem mai multe calorii.

„Efectele stimulatoare ale ceaiului oolong asupra descompunerii grăsimilor în timpul somnului ar putea avea o relevanţă reală pentru controlul greutăţii”, explică prof. Tokuyama.

„Dar, trebuie să înţelegem dacă efectele pe care le-am observat în studiul de două săptămâni au ca rezultat o pierdere reală de grăsime corporală pe o perioadă mai lungă. De asemenea, dorim să testăm ceaiul oolong decofeinizat, pentru a distinge mai bine efectele cofeinei de alte componente din ceai, ceea ce ne va ajuta să înţelegem exact cum ajută ceaiul oolong la descompunerea grăsimilor”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici