16 standuri dintr-un complex comercial din Ilfov, sigilate de inspectorii ANPC

Inspectorii ANPC au sigilat 16 standuri din cadrul unui complex comercial din Ilfov şi au dat amenzi de peste 2 milioane de lei.

349 afișări
Imaginea articolului 16 standuri dintr-un complex comercial din Ilfov, sigilate de inspectorii ANPC

16 standuri dintr-un complex comercial din Ilfov, sigilate de inspectorii ANPC

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Ilfov anunţă că a verificat 263 de operatori economici care îşi desfăşoară activitatea în Complexul Comercial Dragonul Roşu, judeţul Ilfov, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale, în cadrul activităţilor de comercializare a produselor alimentare şi nealimentare.

Au fost prelevate produse nealimentare de la 15 operatori economici.

În urma de neregulilor constatate, comisarii au aplicat 381 amenzi contravenţionale în valoare de circa 2,1 milioane lei, 5 avertismente şi au dispus sigilarea a 16 spaţii/standuri în care se comercializau produse nealimentare.

Printre abaterile constatate se numără afişarea preţurilor într-un mod greu vizibil, vânzarea unor produse de marochinărie fără ca eticheta să conţină informaţii cu privire la denumirea şi adresa importatorului, tipul materialului din care sunt confecţionate şi modul de întreţinere, vânzarea unor produse alimentare fără etichete cu elemente de identificare şi caracterizare, a unor produse textile fără informaţii în limba română privind compoziţia fibroasă sau lipsa autorizaţiei de funcţionare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
standuri,
sigilate,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici