Număr important de migranţi ascunşi în TIR-uri, depistaţi de poliţiştii de frontieră arădeni. Unde voiau să ajungă

  • Migranţi din Afganistan, Sri Lanka, Bangladesh, Pakistan, India şi Sudan, cu vârste între 15 şi 44 de ani, majoritatea solicitanţi de azil în România, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră.
  • Persoanele respective încercau să treacă ilegal în Ungaria, ascunşi în TIR-uri.
331 afișări
Imaginea articolului Număr important de migranţi ascunşi în TIR-uri, depistaţi de poliţiştii de frontieră arădeni. Unde voiau să ajungă

44 de migranţi ascunşi în TIR-uri, depistaţi de poliţiştii de frontieră arădeni

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Vărşand şi Nădlac II, judeţul Arad, au depistat 44 de cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în şase TIR-uri.

În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru formalităţi de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, respectiv un cetăţean român, aflaţi la volanul unor TIR-uri. Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, cutii de carton şi frigidere pentru societăţi din Germania şi Franţa.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, 13 cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 13 şi 26 ani, majoritatea solicitanţi de azil în România.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra a patru autocamioane conduse de doi cetăţeni români şi doi cetăţeni bulgari, care erau încărcate cu diferite bunuri (piese auto, folii de aluminiu, textile) pentru diferite societăţi comerciale din Germania, Anglia şi Belgia. În urma controlului, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, 31 de cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit cetăţenii provin din diferite state (Afganistan, Sri Lanka, Bangladesh, Pakistan, India şi Sudan) şi au vârste cuprinse între 15 şi 44 de ani, majoritatea fiind solicitanţi de azil în ţara noastră.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici