45 de cetăţeni afgani, evacuaţi sâmbătă din Afganistan. Ei vor ajunge în România

45 de cetăţeni afgani au fost evacuaţi sâmbătă din Afganistan. Ei se află în Pakistan şi vor ajunge în România, anunţă reprezentanţii Celulei de criza interinstituţională coordonată de ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu.

5187 afișări
Imaginea articolului 45 de cetăţeni afgani, evacuaţi sâmbătă din Afganistan. Ei vor ajunge în România

45 de cetăţeni afgani, evacuaţi sâmbătă din Afganistan. Ei vor ajunge în România

Pe lista cu persoane evacuate din Afganistan sunt colaboratori ai trupelor române în teatrul de operaţiuni din Afganistan, studenţi cu burse în România, alte categorii vulnerabile precum jurnalişti, activişti pentru drepturile omului, magistraţi şi membri de familie ai acestora.

„În dimineaţa zilei de 4 septembrie, în urma eforturilor Celulei de criză interinstituţionale, inclusiv prin Ambasada României la Islamabad, 45 de cetăţeni afgani au părăsit teritoriul Afganistanului şi se află în siguranţă pe teritoriul pakistanez. Cetăţenii afgani au fost preluaţi de un reprezentant al Ambasadei României la Islamabad si transportaţi într-o locaţie unde vor rămâne până la definitivarea procedurilor specifice în vederea continuării deplasării către România”, au anunţat reprezentanţii MAE.

Totodată, MAE precizează că, tot ca urmare a demersurilor Celulei de criză interinstituţionale, în cursul zilei de 3 septembrie cinci cetăţeni afgani, din categoria persoanelor esenţiale pentru România, au fost evacuaţi din Afganistan şi se află în siguranţă în Pakistan, urmând să îşi continue deplasarea către România după finalizarea procedurilor specifice.

De asemenea, MAE informează că alte şase persoane de cetăţenie afgană au fost sprijinite de Celulă de criză interinstituţională în vederea evacuării prin emiterea de către Ambasada României la Islamabad a vizei de intrare în România.

Până în prezent au fost evacuaţi din Afganistan 61 de cetăţeni afgani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici