5,9 milioane de turişti în România, în primele 7 luni. Creştere însemnată faţă de 2021

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului a anunţat luni că, în primele şapte luni ale anului, au fost înregistraţi în România peste 5,9 milioane de turişti, în creştere cu 25,5% faţă de perioada similară din 2021.

209 afișări
Imaginea articolului 5,9 milioane de turişti în România, în primele 7 luni. Creştere însemnată faţă de 2021

5,9 milioane de turişti în România, în primele 7 luni. Creştere însemnată faţă de 2021

Potrivit unui comunicat al ministerului, în primele 7 luni din 2022, 5.907.100 de turişti au ales să îşi petreacă vacanţele în România, faţă de 4.707.900 în perioada similară a anului trecut.

„Datele statistice din primele şapte luni ale anului ne arată că turismul românesc este în plin proces de revitalizare, în ciuda crizelor suprapuse prin care trece! Acest lucru se datorează într-o mare măsură voucherelor de vacanţă, reintroduse în circuit prin ordonanţa de urgenţă adoptată la sfârşitul anului trecut şi care, pe lângă contribuţia la refacerea capacităţii de muncă a angajaţilor, reprezintă o infuzie de 252 milioane euro în industrie. Atenţia acordată turismului, acum domeniu strategic pentru economia naţională, nu s-a oprit aici. 15.000 de operatori au primit compensaţii în valoare de 800 milioane de euro pentru restricţiile impuse de pandemie, bani care au ajutat la repornirea motoarelor”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului.

Conform acestuia, a început eliminarea concurenţei neloiale, prin clasficarea apartamentelor deţinute de persoanele fizice.

„Toate aceste demersuri, precum şi alte iniţiative, sunt rezultatul colaborării dintre minister, UAT-uri şi mediul de afaceri, parteneriat care şi-a adus un aport semnificativ în creşterea de 25,5% a turismului autohton, faţă de cifrele înregistrate anul trecut”, a precizat Cadariu.

În total, pentru perioada ianuarie-iulie a anului curent, sosirile turiştilor români au reprezentat 86,3%, însumând 5.097.600 de persoane, în timp ce sosirile turiştilor străini au înregistrat un procent de 13,7%, respectiv 809.500 de persoane.

În structurile de cazare au fost înregistrate 12.445.600 de înnoptări, în creştere cu 21,5%. Durata medie a şederii a fost de 2,1 zile pentru români şi de 2,2 zile pentru străini.

„În ceea ce priveşte egalarea cifrelor din anul de referinţă 2019, prognoza Organizaţiei Mondiale a Turismului ne arată că după pandemia COVID-19 industria îşi poate reveni total până în 2023-2024, însă luând în calcul situaţia actuală din energie şi războiul de la graniţă, realitatea este că ne putem raporta abia la anul 2026”, a completat ministrul.

Cei mai mulţi dintre vizitatorii străini provin din Germania, Israel şi Italia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
turişti,
creştere,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici