5 ani de la Colectiv, comemoraţi cu Piedone primar la Sectorul 5

  • Astăzi se fac cinci ani de la incendiul din clubul Colectiv.
  • Primar al Sectorului 4 la momentul tragediei, Cristian Popescu Piedone a fost ales primar la Sectorul 5.
  • Condamnat în primă instanţă la peste opt ani de închisoare, Popescu Piedone spune că e nevinovat.
  • Victimele spun că Piedone n-are scrupule şi explică de a ales să schimbe sectorul.
2048 afișări
Imaginea articolului 5 ani de la Colectiv, comemoraţi cu Piedone primar la Sectorul 5

România comemorează azi cinci ani de la tragedia din clubul Colectiv, în urma căreia 65 de tineri şi-au pierdut viaţa.

În acest timp, procesul e abia la jumătate, iar Cristian Popescu Piedone, primar al Sectorului 4 la momentul tragediei, este noul primar al Sectorului 5.

În lipsa unei sentinţe finale la cinci ani de la tragicul eveniment, Popescu Piedone a putut să candideze din nou la primărie. A ales Sectorul 5 acum şi a obţinut peste 28 la sută dintre voturi, cu aproape trei procente peste contracandidaţii săi, social-democratul Daniel Florea şi liberalul Cristian Băcanu.

Susţine că tărie că este nevinovat şi e convins că ar fi câştigat şi la Sectorul 4. Victimele tragediei din seara de 30 octombrie 2015 au altă părere şi aşteaptă ca justiţia să facă dreptate.

Cristian Popescu Piedone şi-a dat demisia din funcţia de primar al Sectorului 4 pe 4 noiembrie 2015, după ce mii de oameni i-au cerut în stradă demisia şi l-au acuzat că a dat autorizaţie de funcţionare clubului în care s-a produs tragedia. 

În decembrie 2019, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au scris în motivare că tragedia din Colectiv este rezultatul unei activităţi infracţionale în lanţ. Magistraţii au fost de părere că atitudinea ulterioară a unor inculpaţi denotă cinism, rea-credinţă şi lipsă de respect faţă de suferinţele uriaşe ale victimelor.

„Tragedia de la Clubul Colectiv este rezultatul unei activităţi infracţionale în lanţ, în raport cu un cadru legislativ care, chiar dacă nu era perfect, oferea instrumente previzibile/predictibile de evitare, pentru un cetăţean cu o cultură medie", scrie în motivare.

„Judecata poporului a decis! Dragi prieteni, adevărul a învins! Dreptatea a învins!”, a scris Cristian Popescu Piedone pe Facebook.

„Dacă candidam la Sectorul 4, câştigam Sectorul 4. Şi primaria Sectorului 4 e parte civilă şi civilmente. Am vrut să respect... câştigam primăria Sectorului 4 şi eram în conflict de interes. Sau nu eram, pentru că legea îmi permitea, dar eram... e chestie de onoare. Nu puteam să câştig.

Sunt nevinovat! Am încheiat discuţia”, a conchis primarul.

„Cât despre Popescu Piedone ce pot să zic, omul ăsta nu are scrupule, el cu guriţa lui a spus că se retrăgea de tot din viaţa politică atunci. Da, oamenii l-au ales, ştii de ce, pentru că este cel mai sărac sector. Şi atunci au fost uşor de manipulat şi au votat cu impresia: ăsta a furat, dar a şi făcut, cum e la noi. Nu ştiu dacă adevărul adevărat îl vom afla vreodată, noi, cu toţii, ca populaţie, dar măcar o parte, nu vreau ca lucrurile astea să se mai repete”, spune Adina Apostol, supravieţuitoare Colectiv.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici