560.000 de turişti aşteptaţi să rezerve locuinţe pe Airbnb la Paris 2024

Un studiu comandat de Airbnb, membru The Olympic Partner (TOP), a dezvăluit că 130.000 de persoane ar urma să îşi închirieze locuinţele prin intermediul platformei sale în perioada Paris 2024.

113 afișări
Imaginea articolului 560.000 de turişti aşteptaţi să rezerve locuinţe pe Airbnb la Paris 2024

560.000 de turişti aşteptaţi să rezerve locuinţe pe Airbnb la Paris 2024

Compania de servicii profesionale Deloitte, de asemenea membră a programului TOP al Comitetului Olimpic Internaţional, a realizat studiul, iar concluziile au fost publicate de ziarul Le Parisien.

Acesta a sugerat că 560.000 de turişti pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice ar urma să folosească locuinţele oferite de 130.000 de gazde prin intermediul Airbnb, majoritatea în Île-de-France.

Se aşteaptă ca gazdele să îşi majoreze semnificativ preţurile de închiriere, ajungând la o medie de aproximativ 200 de euro, ceea ce reprezintă o creştere de 70% faţă de aceeaşi perioadă din 2022.

În regiunea Île-de-France, care include Parisul, costurile de închiriere ar urma să crească cu aproximativ 85%, de la 119 euro pe noapte în 2022 la 221 euro,, deşi Deloitte a precizat că aceasta ar putea fi o estimare subestimată.

Airbnb s-a alăturat programului TOP în noiembrie 2019, în cadrul unui acord pe nouă ani în valoare de 455 milioane de euro.

Compania cu sediul în San-Francisco percepe un comision pentru fiecare rezervare făcută pe platforma sa şi a generat aproape 7,6 miliarde de euro în 2022, în creştere cu peste 40% faţă de anul precedent.

Criticii susţin că a determinat o creştere a costurilor de închiriere şi a evacuărilor pentru a transforma proprietăţile în anunţuri Airbnb pe termen scurt în oraşe turistice populare şi că închirierile sale nu au reglementări de securitate.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, este un critic deosebit de important al companiei, care se estimează că are 30.000 de proprietăţi închiriate în mod regulat în capitala franceză.

Ea consideră că mulţi locuitori din Paris sunt excluşi de pe piaţa închirierilor.

La scurt timp după ce a fost anunţat acordul de sponsorizare a Airbnb cu CIO, Hidalgo i-a scris preşedintelui CIO, Thomas Bach, pentru a-l "avertiza asupra riscurilor şi consecinţelor" acordului şi pentru a-l asigura de "determinarea sa absolută de a se asigura că reglementările referitoare la platformele de închiriere sunt consolidate".

Anterior, administraţia Hidalgo a dezvăluit că a dat în judecată Airbnb pentru publicarea a 1.000 de anunţuri de închiriere ilegale, ceea ce ar fi costat compania peste 12,5 milioane de euro.

În 2020, după ce a fost realeasă, ea a anunţat că intenţionează să organizeze un referendum privind operaţiunile de închiriere pe termen scurt ale Airbnb şi ale altor platforme în oraş.

Până în prezent, un astfel de referendum nu a avut loc.

De asemenea, studiul prevede că turiştii care se vor caza la Airbnb în timpul Jocurilor vor cheltui 500 de milioane de euro pentru petrecerea timpului liber şi pentru restaurante în timpul şederii lor.

Se aşteaptă ca turiştii pentru Jocurile Olimpice să genereze un impuls economic de 1 miliard de euro pentru Franţa, 73 de milioane de euro în taxe şi 7.300 de locuri de muncă cu normă întreagă.

Între 12 şi 15 milioane de vizitatori în Franţa sunt aşteptaţi în timpul Jocurilor Olimpice de anul viitor, care vor avea loc între 26 iulie şi 11 august.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici