75 de militari răniţi în teatrele de operaţii au fost avansaţi în grad la o ceremonie la sediul MApN

Ministerul Apărării Naţionale a organizat, marţi, o ceremonie în cadrul căreia 75 de militari răniţi în teatrele de operaţii din străinătate, atât activi, cât şi în rezervă sau în retragere, au fost avansaţi în grad, în prezenţa ministrului Mihai Fifor.

191 afișări
Imaginea articolului 75 de militari răniţi în teatrele de operaţii au fost avansaţi în grad la o ceremonie la sediul MApN

75 de militari răniţi în teatrele de operaţii au fost avansaţi în grad la o ceremonie la sediul MApN

”Pentru cei 75 de veterani prezenţi astăzi la ceremonie - militari în activitate, în rezervă şi în retragere - avansarea în grad a reprezentat o nouă dovadă a recunoştinţei Armatei României faţă de modul în care şi-au îndeplinit misiunile acolo unde ţara i-a trimis”, se arată într-un comunicat al MApN.

Prezent la eveniemnt, ministrul Apărării Naţionale le-a mulţumit militarilor sacrificiile făcute în slujba ţării. „Fiecare dintre dumneavoastră, cei care aţi fost avansaţi în cadrul acestei emoţionante festivităţi, aţi răspuns chemării sub drapelul de luptă, şi, prin vitejia, dragostea şi spiritul de sacrificiu probate în misiunile de luptă încredinţate aţi demostrat curaj şi determinare”, a spus ministrul Mihai Fifor.

Acesta a menţionat şi prezenţa delegaţiei armatei române la „Invictus Games”, alcătuită din 15 militari care au reprezentat România la Toronto au fost premiaţi. „Faptul că militarii răniţi au participat la această competiţie, în ciuda problemelor medicale pe care le au, şi, mai mult, au reuşit să câştige patru medalii pentru România, constituie un exemplu care încurajează mişcarea sportivă şi dezvoltă gândirea pozitivă în cadrul armatei şi al societăţii, în general. Poporul român are nevoie de astfel de modele de viaţă”, a concluzionat ministrul apărării naţionale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici