A venit pe lume primul copil născut prin programul FIV

„Cu emoţie şi bucurie anunţ venirea pe lume a primului copil născut prin programul FIV”, scrie pe Facebook ministrul Familiei, Natalia Intotero.

535 afișări
Imaginea articolului A venit pe lume primul copil născut prin programul FIV

A venit pe lume primul copil născut prin programul FIV

„Cu emoţie şi bucurie anunţ venirea pe lume a primului copil născut prin programul FIV. Din motive uşor de înţeles, familia nu doreşte să dea datele personale ale acestora, dar vă spun că acest copil este sănătos şi voinic, aducând o mare bucurie familiei. Doresc multă sănătate micuţului şi familiei! Succes tuturor celorlalte familii care fac parte din Programul Naţional FIV”, anunţă Natalia Intotero.

Continuarea acestui program, precizează ea, este o prioritate pentru Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.

„Pentru 1 din 5 cupluri dorinţa de a avea un copil e un drum lung presărat cu sacrificii, pentru că aceste persoane care îşi doresc să devină părinţi luptă cu infertilitatea. Nu doar cauza medicală este un obstacol în a avea copii, ci şi cea financiară”, încheie Intotero.

Anterior, anunţul a fost făcut de fostul ministru al Familiei Gabriela Firea.

„Faceţi cunoştinţă cu primul copil născut prin programul naţional pentru susţinerea natalităţii! Simt o bucurie nespusă pe care trebuie să o împărtăşesc cu toată lumea. Iată dovada că un proiect muncit cu sufletul aduce roade. Este o rază de speranţă pentru toate cuplurile din România care nu pot deveni părinţi din motive medicale. Ajutorul de 15.000 de lei pentru procedurile de fertilizare in vitro este un real ajutor. Felicitări părinţilor că au avut încredere în programul pe care l-am iniţiat în calitate de ministru al Familiei şi că nu au abandonat speranţa că prin proceduri medicale vor deveni părinţi. Au fost printre primele cupluri care au primit sprijinul din partea Guvernului şi au realizat procedurile în luna februarie. De o săptămână, sunt părinţii fericiţi ai unui băieţel sănătos şi vânjos”, a scris pe Facebook Gabriela Firea.

Ea preciza că s unt aproape 7.400 de vouchere emise.

„Sigur, nu toate se vor transforma în sarcini, dar este un început. Şi un pas important pentru creşterea natalităţii în România, pe lângă tratarea unei probleme grave, infertilitatea. Am pus foarte mult suflet în acest proiect, muncit alături de fostul meu coleg Marius Constantin Budăi, ministrul Muncii la vremea respectivă, şi echipele din cele două ministere. Am avut şi sprijinul lui Adrian Câciu, ministru de Finanţe când a fost aprobat programul, care a înţeles şi sprijinit programele pentru creşterea natalităţii. Le mulţumesc şi liderilor coaliţiei de guvernare – actualul premier Marcel Ciolacu, pe atunci preşedintele Camerei Deputaţilor, şi Nicolae Ionel Ciucă, acum preşedintele Senatului, atunci premier – care au susţinut acest proiect”, încheia Firea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
intotero,
fiv,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici