Acţiune inedită cu ocazia Zilei Europene a Justiţiei. Ministerul Justiţiei anunţă că, vineri, instituţia va fi „condusă” de elevi

Ministerul Justiţiei anunţă că, vineri, elevii vor „conduce” instituţia, întrucât aceştia vor participa la un eveniment organizat cu ocazia Zilei Europene a Justiţiei. La acţiune, elevii vor vizita biroul Anei Birchall şi vor asista la o lecţie de educaţie juridică.

70 afișări
Imaginea articolului Acţiune inedită cu ocazia Zilei Europene a Justiţiei. Ministerul Justiţiei anunţă că, vineri, instituţia va fi „condusă” de elevi

Ministerul Justiţiei anunţă că, vineri, instituţia va fi „condusă” de elevi

Cu prilejul Zilei Europene a Justiţiei, marcate vineri, 25 octombrie, Ministerul Justiţiei va organiza ”Ziua porţilor deschise”.

„De ”Ziua porţilor deschise” Ministerul Justiţiei va fi ”condus” de elevi”, potrivit unui comunicat al instituţiei.

În cadrul acţiunii, vor fi organizate activităţi destinate familiarizării publicului cu mecanismele de funcţionare a justiţiei: vizitarea sediului ministerului, urmărirea procedurilor judiciare şi organizarea de întâlniri cu profesionişti ai dreptului.

”Cred sincer că implicarea activă a tinerilor poate aduce un suflu nou în administraţia publică şi pe scena politică. Îmi doresc ca măcar o parte a copiilor care vor trece vineri pragul Ministerului Justiţiei să revină aici peste ani, ca buni profesionişti şi specialişti de care România are atâta nevoie”, a declarat Ana Birchall, ministrul Justiţiei.

Potrivit comunicatului, zeci de elevi vor putea experimenta calitatea de demnitar la Ministerul Justiţiei, vor putea vedea biroul din care ministrul ia decizii şi vor asista la o lecţie de educaţie juridică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici