Acuzaţia în dosarul privind agresarea vărului lui Bute s-a schimbat în tentativă de omor

Dosarul deschis la Parchetul Judecătoriei Galaţi, ce avea ca obiect vătămarea corporală a vărului lui Lucian Bute, a fost declinat la Parchetul Tribunalului Galaţi, acuzaţia schimbându-se în tentativă de omor calificat, după ce examenul medico-legal a arătat că viaţa victimei a fost pusă în pericol.

191 afișări
Imaginea articolului Acuzaţia în dosarul privind agresarea vărului lui Bute s-a schimbat în tentativă de omor

Spital (Imagine: Shutterstock)

Decizia de declinare a competenţei de instrumentare a dosarului a fost luată ca urmare a faptului că examinarea medico - legală a conturat existenţa unui traumatism cranio - cerebral grav cu contuzie cerebrală, fractură occipitală şi traumatism facial, ce au pus în primejdie viaţa victimei, informează, marţi, Parchetul instanţei supreme.

La această unitate de parchet se efectuează, în prezent, cercetări privind infracţiunea de tentativă de omor calificat, urmând ca procurorul de caz, împreună cu lucrători de poliţie judiciară din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi - Serviciul Investigaţii Criminale, să facă acte de urmărire penală pentru lămurirea tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii judiciare.

Tânărul, Gelu Bute, în varstă de 23 de ani, a fost bătut duminică dimineaţă, de mai multe persoane, în faţa discotecii din localitatea gălăţeană Pechea, el ajungând la spital în stare foarte gravă, potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean Galaţi, Nicolae Bacalbaşa.

Bacalbaşa a adăugat că tânărul a fost lovit cu pumnii şi cu picioarele de zece persoane, iar în prezent este în stare gravă şi urmează fie operat.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, Cristina Tatulici, a confirmat faptul că tânărul aflat în stare gravă a fost victima unei agresiuni, spunând că Poliţia a declanşat o anchetă în acest caz. În plus, se aşteaptă examinarea medico-legală pentru încadrarea juridică a faptei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici