Adrian Corduneanu a fost reţinut iar alţi cinci membri ai clanului sunt daţi în urmărire naţională

Unul din liderii clanului Cordunenilor, Adrian Corduneanu, dat în urmărire de poliţişti în urma operaţiunii de duminică menite să ducă la destructurarea grupării infracţionale organizate conduse de acesta, a fost prins, alţi cinci membri ai grupării fiind daţi în urmărire naţională.

725 afișări
Imaginea articolului Adrian Corduneanu a fost reţinut iar alţi cinci membri ai clanului sunt daţi în urmărire naţională

Adrian Corduneanu a fost reţinut iar alţi cinci membri ai clanului sunt daţi în urmărire naţională (Imagine: IGP)

Pe lângă cei 21 de suspecţi reţinuţi prin ordonanţă emisă de procurorii DIICOT, şase persoane au fost date în urmărire naţională. Ulterior, una dintre acestea, Adrian Corduneanu, considerat unul din liderii grupării, a fost identificat şi reţinut.

În timpul acţiunii de duminică, autorităţile au emis peste 180 de mandate de aducere pe numele membrilor grupării, peste 110 persoane fiind identificate şi duse pentru audieri la sediul DIICOT sau la sediul BCCO Iaşi, precum şi la sediul Poliţiei Iaşi, se arată într-un comunicat de presă de luni al Poliţiei Române.

În urma percheziţiilor de duminică, anchetatorii au confiscat două arme de foc, două autoturisme de lux, 37 de sisteme informatice, două seifuri, acte de identitate presupuse a fi false, numeroase arme albe, bijuterii, aparatură electronică, telefoane mobile, CD-uri şi DVD-uri.

La acţiune au participat peste 900 de poliţişti şi jandarmi din diferite structuri ale Ministerului de Interne, inclusiv lucrători ai serviciului de informaţii al instituţiei. Acţiunea a fost coordonată de procurorii DIICOT, la operaţiuni participând chiar şi un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie al MAI.

Procurorii ieşeni ai DIICOT au emis, în noaptea de duminică spre luni, ordonanţe de reţinere pentru 21 de persoane, între care şi Bogdan Constantin - considerat liderul clanului Cordunenilor -, iar judecătorii urmează să se pronunţe în privinţa emiterii mandatelor de arestare preventivă.

În cursul nopţii de duminică spre luni, peste o sută de persoane au fost audiate la Poliţia Judeţeană Iaşi în dosarul Cordunenilor, iar 21 dintre acestea au fost reţinute şi duse la Tribunalul Iaşi, care urmează să judece, luni, propunerea de arestare preventivă.

Conform unor surse judiciare, printre cele 21 de persoane se află şi Bogdan Constantin, fost Corduneanu, considerat lider al grupării infracţionale, dar şi alte cinci persoane care sunt rude ale acestuia, din familia Corduneanu.

Dosarul are 60 de volume a câte 400 de pagini, iar motivarea propunerii de arestare are peste 500 de pagini.

Liderul clanului Cordunenilor, Bogdan Constantin, alături de alte 29 de persoane, a fost pus oficial sub acuzare de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Iaşi, care au făcut, duminică, 47 de percheziţii domiciliare pentru destructurarea grupului infracţional organizat cunoscut drept clanul Cordunenilor.

Vezi aici acuzaţiile aduse clanului Cordunenilor

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici