Aeroportul Otopeni dă acces liber la toate taxiurile, de la 15 noiembrie

Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Otopeni va liberaliza activitatea de taxi, de la 15 noiembrie, astfel încât aceasta va putea fi desfăşurată de orice transportator care deţine autorizaţie emisă de autorităţile din Bucureşti şi judeţul Ilfov şi care îndeplineşte anumite condiţii minime.

339 afișări
Imaginea articolului Aeroportul Otopeni dă acces liber la toate taxiurile, de la 15 noiembrie

Aeroportul Otopeni dă acces liber la toate taxiurile, de la 15 noiembrie (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

"Aceste măsuri au fost luate pentru a pune în aplicare noile modificări legislative aduse Legii 38/2003, cu privire la desfăşurarea transportului de persoane în regim de taxi", se arată într-un comunicat al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Accesul autoturismelor taxi în locurile de aşteptare şi în zona de preluare a clienţilor se va efectua numai după obţinerea de către transportatorii autorizaţi a permiselor de identificare şi acces, precum şi a permiselor de acces auto.

Eliberarea permiselor de acces va fi gratuită, iar accesul autovehiculelor în zona de aşteptare, respectiv de preluare a pasagerilor se va efectua după achitarea tarifului de acces taxi, de 6 lei.

Eliberarea permiselor de acces auto taxi pentru transportatorii autorizaţi în Bucureşti şi judeţul Ilfov se efectuează în maxim zece zile lucrătoare de la data depunerii solicitării scrise şi documentaţiei menţionate în regulamentul aeroportului.

Autoturismele taxi care deţin autorizaţii emise de alte autorităţi teritoriale, decât cele Bucureşti şi Ilfov, vor putea prelua numai clienţii pe bază de contract sau prin comandă.

Aceşti clienţi trebuie să aibă ca destinaţie alte localităţi decât Bucureşti sau cele din judeţul Ilfov.

La începutul anului Aeroportul Otopeni a atribuit unui număr de 13 firme de taxi şi 57 de PFA-uri permise de acces auto pentru desfăşurarea activităţii de transport persoane în regim de taxi la un tarif maximal de 3,5 lei/kilometru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici