Afacere de pandemie - tururi virtuale pentru apartamente sau săli de evenimente

  • Pandemia a redus drastic cererea pentru vizionarea fizică a locaţiilor precum sălile de evenimente, apartamente sau cabinete medicale
  • Doi tineri din Cluj au o afacere care cartografiază locaţii la 360 de grade şi spun vizual povestea oamenilor şi a locurilor
  • Şi Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj, care obişnuia să organizeze tururi pentru studenţii boboci, poate fi vizitată acum online
825 afișări

Cauţi să îţi vinzi apartamentul sau să îţi prezinţi afacerea clienţilor? Pandemia a scos la lumină tururile virtuale care prind tot mai mult teren în ţara noastră.

Eduard şi Andra, doi tineri din Cluj folosesc cele mai noi instrumente digitale şi prezintă într-o manieră modernă instituţii şi locuri care merită promovate. Când a văzut rezultatul muncii lor, Adrian i-a contactat ca să cartografieze o clinică de kinetoterapie din Bucureşti. Astfel pacienţii ştiu cu ajutorul unui click cum arată locul unde vor fi trataţi. Şi Universitatea „Babeş-Bolyai” poate fi explorată printr-o vizită virtuală. Turul a fost creat special pentru viitorii studenţi pe care pandemia i-a ţinut departe. Pentru un astfel de proiect costurile încep de la 200 de euro.

Andra Hanţă, cofondator firmă tururi virtuale: Pe de-o parte sunt tururile virtuale 3D pe care le realizăm cu o tehnologie din Statele Unite, matterport, iar pentru a realiza turul trebuie să ne ducem la faţa locului şi să scanam spaţiul şi să îl fotografiem, iar cealaltă parte este data de tururile virtuale interactive, care au la bază doar partea de fotografie 360 de grade, dar acestea le putem personaliza mult mai mult în funcţie de ideile şi nevoile clienţilor.

Adrian Pavelescu, client: Noi am crezut că este important să prezentăm pacienţilor exact cum este împărţit spaţiul, cum arată sala de kinetoterapie, cum arată sălile de fizio şi cabientele de ortopedie. Am scanat clinica într-o zi, iar post producţia a durat o săptămână.

Laura Irimieş, purtător de cuvânt UBB Cluj: Într-o perioadă în care accesul nostru în instituţii este limitat din cauza pandemiei, Universitatea “Babeş-Bolyai” a încercat să vină în întâmpinarea viitorilor studenţi, în întâmpinarea bobocilor şi a întregii comunităţi prin realizarea unor tururi virtuale care îi poartă prin spaţiile unice pe care UBB le deţine. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici