Al şaselea transplant de cord din ţară din acest an a fost realizat la Floreasca

  • La Clinica de Chirurgie cardiovasculară Floreasca a avut loc al şaselea transplant de cord realizat în acest an în România.
  • Inima a fost prelevată de la un pacient de 52 de ani, la Spitalul Judeţean din Timişoara.
347 afișări
Imaginea articolului Al şaselea transplant de cord din ţară din acest an a fost realizat la Floreasca

Potrivit Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT), la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara a avut loc o nouă intervenţie de prelevare de organe şi ţesuturi de la un pacient de 52 de ani, decedat în urma unui grav accident rutier.

Pentru intervenţiile de prelevare, la Timişoara au fost prezente echipe chirurgicale din Bucureşti şi Cluj Napoca.

În cadrul Clinicii Chirurgie cardiovasculară Floreasca, echipa chirugicală condusă de prof. dr. Horaţiu Moldovan, cu sprijinul prof. dr. Horatiu Suciu de la IUBCvT Târgu Mureş, a salvat viaţa unui pacient critic în vârstă de 43 de ani.

„Evoluţia posttransplant a pacientului fiind una foarte bună. Este cea de-a 6 intervenţie transplant cord realizată anul acesta la nivel naţional”, arată ANT.

La Centrul de Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni, încă un pacient va putea spune că „s-a născut a doua oară”, datorită intervenţiei de transplant hepatic. Echipa de chirurgi a realizat cu succes intervenţia de transplant hepatic, salvând viaţa unui pacient de 63 de ani.

La Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, alţi doi pacienţi, în vârstă de 48 de ani şi 52 de ani, au primit şansa la o viaţă normală prin transplanturile renale.

De asemenea, corneea va fi transplantată în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici