Alba: Peste 170 de case şi anexe gospodăreşti, avariate de grindină, iar 15 locuinţe inundate

Peste 170 de case şi anexe gospodăreşti, o biserică şi şapte autoturisme au fost avariate de grindina şi ploile puternice înregistrate în ultimele 24 de ore în judeţul Alba, iar aproximativ 15 locuinţe sau curţi au fost inundate.

120 afișări
Imaginea articolului Alba: Peste 170 de case şi anexe gospodăreşti, avariate de grindină, iar 15 locuinţe inundate

Alba: Peste 170 de case şi anexe gospodăreşti, avariate de grindină, iar 15 locuinţe inundate (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

Potrivit unui raport transmis, sâmbătă, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, cele mai mari pagube au fost înregistrate în zona localităţii Ghirbom, unde în urma unei furtuni puternice, însoţită de grindină, acoperişurile a 118 case şi 53 de anexe gospodăreşti au fost avariate, pagube însemnate fiind înregistrate şi la biserica baptistă din localitate.

De asemenea, geamurile căminului cultural din sat au fost sparte de rafalele puternice de vânt, iar şapte autoturisme au suferit pagube importante din cauza căderilor de grindină, fiind sparte parbrizele sau luneta.

Tot în zona localităţii Ghirbom, câteva zeci de hectare de culturi agricole sau viţă-de-vie au fost calamitate de grindina puternică, bucăţile de gheaţă fiind mari cât un ou de găină.

Potrivit sursei citate, cele mai recente pagube au fost înregistrate, sâmbătă după-amiază, în Gârbova, unde 15 case, anexe gospodăreşti şi curţi au fost inundate.

De asemenea, o farmacie din localitate a fost inundată, apa distrugând medicamente în valoare de peste 70.000 de lei, potrivit estimărilor realizate de autorităţile locale.

La ora transmiterii acestei ştiri, câteva zeci de voluntari şi pompieri de la Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Gârbova şi Garda de Intervenţie Miercurea Sibiului intervin cu motopompe pentru evacuarea apei din pivniţele şi curţile inundate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici