Alegeri europarlamentare 2019 | Unde puteţi vota dacă nu vă aflaţi în localitatea de domiciliu

Alegerile europarlamentare din acest an se vor desfăşura pe 26 mai, românii fiind chemaţi la urne pentru a desemna cei 32 de europarlamentari care vor reprezenta ţara noastră la Bruxelles în viitorul legislativ al UE. În aceeaşi zi, românii vor mai răspunde unui referendum pe tema justiţiei, convocat de preşedintele Klaus Iohannis.

3401 afișări
Imaginea articolului Alegeri europarlamentare 2019 | Unde puteţi vota dacă nu vă aflaţi în localitatea de domiciliu

Alegeri europarlamentare 2019 | Unde se poate vota dacă nu eşti în localitatea de domiciliu

Alegeri europarlamentare 2019. Unde se poate vota

 

Alegerile europarlamentare se vor desfăşura în 26 mai 2019. Votul începe la ora 7.00, ora locală, şi se desfăşoară până la ora 21.00, ora locală, conform AEP.

La alegerile europarlamentare 2019 pot vota toţi cetăţenii români care au vârsta de 18 ani, împliniţi până în ziua alegerilor inclusiv.

De asemenea, pot vota cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene, având domiciliul sau reşedinţa în România şi care s-au înscris în lista electorală specială pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European. Românii care votează la secţiile organizate în străinătate vor fi înscrişi pe listele electorale suplimentare.

Dacă sunteţi omis din lista permanentă, veţi fi înscris pe o listă suplimentară. Bucureştenii trebuie să voteze la secţia unde sunt arondaţi, ei neputând vota pe listă suplimentară în alt sector. Ambele voturi (pentru europarlamentare şi referendum) vor fi date în aceleaşi secţii de votare.

Dacă nu sunteţi în localitatea de domiciliu, în afară de Bucureşti unde nu se poate vota între sectoare, oriunde aţi fi în ţară puteţi vota la orice secţie de vot, pe lista suplimentară.

 

Alegeri europarlamentare 2019. Ce partide cadidează

 

Lista partidelor care cadinează la alegerile parlamentare 2019:

Partidul Social-Democrat (PSD)

Partidul Naţional Liberal (PNL)

Alianţa 2020 USR-Plus

Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE)

Partidul Mişcarea Populară (PMP)

Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR)

Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR)

Partidul România Unită (PRU)

PRODEMO

Partidul Social Democrat Independent (PSDI)

Partidul Blocul Unităţii Naţionale (BUN)

Partidul Socialist Român (PSR)

Candidaţi independenţi: Gregoriana Carmen Tudoran, George-Nicolae Simion, Peter Costea

Referendum 2019. La ce întrebări vor răspunde votanţii:

1. „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”

2. „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici