Tăriceanu, îl contrazice pe Iohannis: Rezultatul la europarlamentare nu are cum să influenţeze actuala majoritate

Călin Popescu Tăriceanu a declarat marţi seara că rezultatul alegerilor pentru Parlamentul European nu are cum să influenţeze actuala majoritate din Parlament, după ce, în cursul zilei, şeful statului, Klaus Iohannis, apreciase politica românească se va reconfigura după europarlamentare

2448 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, îl contrazice pe Iohannis: Rezultatul la europarlamentare nu are cum să influenţeze actuala majoritate

Tăriceanu, replică pentru Iohannis: Rezultatul la europarlamentare nu are cum să influenţeze actuală majoritate

”Părerea mea este că la aceste alegeri pentru Parlamentul European, ţinând cont şi de slabul interes al publicului, parazitat şi de referendumul declanşat de preşedinte, neavând o participare numeroasă, rezultatele alegerilor pentru Parlamentul European vor constitui un indiciu pentru prezidentiale, dar doar un indiciu parţial. Ele sigur că au o incidenţă asupra peisajului politic, dar din punct de vedere legal, constituţional, rezultatul lor nu are cum să influenţeze actuală majoritate din parlament. Dorinţa opoziţiei de a răsturna guvernul nu o pot contesta. Opoziţia trebuie să viseze în fiecare noapte acelaşi lucru - că vine momentul la care răstoarnă Guvernul, dar rezultatul alegerilor pentru PE nu este un argument în plus”, a declarat la Antena 3 Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai spus că preşedintele Iohannis a convocat acest referendum ”pentru a găsi un motiv să intervină în această dezbatere politică”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, la Craiova, că politica românească se va reconfigura după alegerile europarlamentare.

”Politica românească se va reconfigura după aceste alegeri. Umblă aşa unii prin ţară care încearcă să spună oamenilor că „ştiţi, nu contează nici europarlamentarele, în realitate, nici referendumul, fiindcă nu se întâmplă nimic”. Ei, dragii mei, ţin să vă reamintesc că şi ultima dată, în 2014, lucrurile au contat. Toate alegerile contează! Nu ştiu dacă vă amintiţi – după alegerile din 2014, eu m-am hotărât să candidez la funcţia de Preşedinte al României şi, cu ajutorul vostru, am reuşit. Acum, după europarlamentare şi după referendum, va deveni foarte clar că românii îşi doresc altceva decât PSD! Altceva! Şi este timpul să construim altă politică în România. Este timpul ca Opoziţia parlamentară să se adune. Este timpul ca PNL să îşi ia rolul de mare partid de Opoziţie în primire şi să vină cu un concept pentru români şi pentru România, şi vor avea tot sprijinul meu, fiindcă ceea ce îmi doresc, în realitate, pentru România este o societate sănătoasă, o guvernare bună, bună pentru români, nu bună pentru şefii de la partid, şi este nevoie, cu siguranţă, şi de câteva schimbări în Constituţie, ca să funcţioneze statul nostru mai bine”, a declarat şeful statului la Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici