ALEGERI PARLAMENTARE - MAI: 39 de secţii din Timiş nu au fost deschise pentru că preşedinţii nu au putut ajunge

Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) precizează că 39 de secţii de votare din judeţul Timiş nu au fost deschise, duminică, la ora 07.00, pentru că preşedinţii acestora nu au putut ajunge din cauza viscolului.

626 afișări
Imaginea articolului ALEGERI PARLAMENTARE - MAI: 39 de secţii din Timiş nu au fost deschise pentru că preşedinţii nu au putut ajunge

ALEGERI PARLAMENTARE - MAI: 39 de secţii din Timiş nu au fost deschise pentru că preşedinţii nu au putut ajunge (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Tajboc, a declarat, pentru MEDIAFAX, că în judeţul Timiş 39 de secţii de votare pentru ALEGERI PARLAMENTARE nu au putut fi deschise din cauza condiţiilor meteo.

Iniţial, datele furnizate de către Biroul Electoral Judeţean arătau că peste 200 de secţii de votare din Timiş nu au putut fi deschise din cauza viscolului, care a făcut impracticabile mai multe drumuri, judeţul aflându-se sub avertizare "cod galben".

La ora transmiterii acestei ştiri, în judeţul Timiş sunt închise din cauza zăpezii Autostrada Arad-Timişoara şi Drumul Naţional care face legătura între Timişoara şi Cenad.

În judeţul Timiş, sunt aşteptaţi la urne, duminică, 608.409 alegători, fiind amenajate 596 de secţii de votare, din care 212 în Timişoara. În Timiş sunt zece colegii pentru Camera Deputaţilor şi patru pentru Senat, fiind tipărite 1.350.000 de buletine de vot.

Alba: Procesul electoral a început la secţiile care nu au putut fi deschise din cauza viscolului

Cele trei secţii de votare din judeţul Alba care nu au putut fi deschise, duminică dimineaţă, la ora 7.00, întrucât preşedinţii şi membrii acestora nu au putut ajunge din cauza zăpezii, s-au deschis, rănd închisă secţia de la Tibru, organizată pentru referendum.

Subprefectul de Alba, Cornel Murg, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că procesul electoral a început, în jurul orei 8.00, şi în cele trei secţii de votare din Căpud,Valea Ighielului şi Gârboviţa, după ce preşedinţii şi membrii secţiilor de votare de acolo au reuşit să ajungă.

Murg a spus că rămâne închisă secţia de votare pentru referendumul local de la Tibru, unde o echipă de deszăpezire încearcă să îl ajute pe preşedintele secţiei să ajungă în zonă, acesta rămânând înzăpezit.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Alba, Luminiţa Prodan, a declarat, duminică, că până la ora 8.00 nu au fost anunţate drumuri blocate în Alba, din cauza zăpezii.

Trei secţii de votare din judeţul Alba nu au putut fi deschise, duminică dimineaţă, la ora 7.00, în condiţiile în care preşedinţii şi membrii acestora nu au putut ajunge din cauza zăpezii. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Alba, Luminiţa Prodan, declara că cele trei secţii de votare sunt în Căpud, Valea Ighelului şi Gârboviţa, unde membrii comisiilor din secţiile de votare nu au putut ajunge din cauza zăpezii.

La rândul său, subprefectul de Alba, Cornel Murg, spunea că mai există o problemă şi într-o secţie de votare amenajată pentru referendumul local care are loc duminică în 35 de localităţi ale judeţului pe tema investiţiei de la Roşia Montană. Secţia de votare cu probleme este în localitatea Tibru, unde preşedintele nu a putut ajunge din cauza zăpezii.

În Alba sunt aşteptaţi la urne 319.609 de cetăţeni cu drept de vot, iar în judeţ sunt amenajate 439 de secţii de votare.

În paralel cu alegerile parlamentare, duminică peste 72.000 de cetăţeni cu drept de vot din 35 de comune şi oraşe din judeţul Alba sunt aşteptaţi la un referendum privind proiectul minier de la Roşia Montană.

Două drumuri naţionale din Timiş şi autostrada Arad-Timişoara sunt închise din cauza ninsorii

Drumurile naţionale DN 59C Jimbolia - Sânnicolau Mare şi DN 6, în zona Cenad, din judeţul Timiş, precum şi autostrada Arad - Timişoara sunt închise, duminică dimineaţă, din cauza ninsorii abundente şi viscolului, pe aceste porţiuni de drum fiind utilaje de deszăpezire, potrivit CNADNR.

Autostrada Arad - Timişoara este închisă între kilometri 503 şi 535, din cauza ninsorii abundente şi a vântului puternic, traficul fiind deviat pe DN 69 - Centură - DN 6, a informat Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

De asemenea, circulaţia rutieră a fost întreruptă în judeţul Timiş pe DN 59C Jimbolia - Sânnicolau Mare, între kilometri 0-41 şi pe DN 6, Cenad - frontiera Cedad, din cauza ninsorii şi a viscolului.

CNADNR a precizat că pe DN 7, la kilometrul 241+900, de la ora 6.45 se circulă îngreunat pe jumătate de cale, în urma căderii masive de zăpadă de pe versanţi. La faţa locului intervin utilajele de dezăpezire.

În judeţul Vâlcea, pe DN 7A ninge puternic, între kilometri 18-20 Săliştea - Malaia şi 25-30 Malaia -Valea Măceşului fiind blocată circulaţia din cauza unor avalanşe de zăpadă. În zonă intervin echipaje cu două autoutilaje pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil. Tot pe DN 7A, între km 400-63 Voineasa-Vidra circulaţia se desfăşoară pe jumătate de cale.

Meteorologii au emis, vineri, două avertizări cod galben de ninsori şi ploi, potrivit cărora precipitaţiile vor afecta, începând de sâmbătă seară, Banatul, Crişana, Maramureşul, nordul Moldovei, Transilvania şi Oltenia, urmând să se extindă, duminică, în toate regiunile.

Potrivit primei avertizări, valabilă de sâmbătă, ora 17.00, până duminică, la ora 8.00, vremea se va înrăutăţi treptat în vestul, centrul, nordul ţării şi în zona de munte. În seara zilei de sâmbătă şi în noaptea de sâmbătă spre duminică va ninge în Banat, Crişana, apoi şi în Maramureş şi nordul Moldovei, iar în Transilvania şi Oltenia vor fi precipitaţii mixte. În zona montană şi în Banat, cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 25 de litri pe metru pătrat şi izolat 50 de litri pe metru pătrat. Vântul va avea intensificări în sudul şi sud-estul ţării, dar mai ales la munte şi în sudul Banatului, unde va viscoli ninsoarea.

A doua avertizare cod galben este valabilă duminică, între orele 8.00 şi 20.00, fiind anunţate precipitaţii în toate regiunile. Astfel, va ninge în Banat, Crişana, Maramureş, jumătatea de nord a Moldovei şi în zona montană, vor fi precipitaţii mixte în Transilvania şi Oltenia, iar în Muntenia şi Dobrogea va ploua. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi 25-30 de litri pe metru pătrat în Carpaţii Orientali şi Meridionali şi în Moldova.

Tot duminică, în special în prima parte a zilei, vântul va avea intensificări, iar în Crişana, Banat şi la munte va viscoli ninsoarea. În Dobrogea, dar şi în sudul Olteniei şi al Munteniei, inclusiv în municipiul Bucureşti, precipitaţiile vor fi sub formă de ploaie.

Directorul ANM preciza, la videoconferinţa cu prefecţii şi autorităţile locale, că duminică seară este posibil să fie prelungită atenţionarea meteo, dar numai pentru partea de est a ţării.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici