ALEGERI PARLAMENTARE: Şapte secţii de votare din Harghita şi trei din Bistriţa-Năsăud, fără energie electrică din cauza viscolului

Şapte secţii de votare din zona Odorhei din judeţul Harghita au fost deschise, duminică dimineaţă, la lumina lămpilor cu gaz sau a lanternelor deoarece furnizarea energiei electrice a fost oprită din cauza ninsorilor abundente.

290 afișări
Imaginea articolului ALEGERI PARLAMENTARE: Şapte secţii de votare din Harghita şi trei din Bistriţa-Năsăud, fără energie electrică din cauza viscolului

Şapte secţii de votare din Harghita, fără energie electrică din cauza viscolului (Imagine: Shutterstock)

Şeful de cancelarie al Instituţiei Prefectului Harghita, Adrian Pănescu, a declarat, duminică dimineaţă, că în şapte SECŢII DE VOTARE din zona Odorhei s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică din cauza ninsorilor, procesul electoral desfăşurându-se la lumina lămpilor sau a celei naturale.

"Sunt şapte secţii de votare mici, dintre care două în comuna Dârjiu şi cinci în Ulieş, unde s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică, însă procesul de votare a început la ora 7.00, conform programului, întrucât secţiile au fost dotate, pentru astfel de situaţii, cu lămpi şi lanterne. În toate secţiile este căldură, echipele de la Electrica sunt pe teren şi acţionează pentru remedierea neajunsurilor", a spus Adrian Pănescu.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că la ora transmiterii acestei ştiri sunt 12 sate, comune şi cătune din zona Odorhei nealimentate cu energie electrică, acestea fiind Teleac, Alexandriţa, Obrăneşti, Vasileni, Nicoleşti, Petecu, Dârjiu, Mujna, Ulieş, Daia, Ighiu şi Iaşu.

Potrivit acesteia, şase echipe de la Electrica intervin pentru remedierea situaţiei şi reluarea alimentării cu energie electrică.

Un număr de 268.939 de persoane cu drept de vot sunt aşteptate la urne pentru ALEGERI PARLAMENTARE în judeţul Harghita, unde au fost amenajate 287 de secţii de votare, cu 15 mai multe decât la alegerile locale. Pentru alegerile parlamentare au fost tipărite 621.358 de buletine de vot. În judeţ sunt cinci colegii pentru Camera Deputaţilor şi două pentru Senat.

Bistriţa-Năsăud: Trei secţii de votare, fără energie electrică din cauza zăpezii

Trei secţii de votare din judeţul Bistriţa-Năsăud sunt nealimentate cu energie electrică, duminică dimineaţă, din cauza zăpezii şi a viscolului, dar au fost deschise şi funcţionează cu sisteme proprii de iluminat.

Prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Ani Bob, a declarat, duminică, că este vorba despre secţiile din Rusu Bârgăului, Tărpiu şi Blăjenii de Sus.

"Din cauza viscolului şi a zăpezii, nu au curent electric de la reţea, dar au sisteme proprii de alimentare. Am vorbit cu primarii şi am rezolvat problema, secţiile au lumină şi sunt deschise, dar am anunţat Electrica şi echipele de intervenţie sunt în teren să remedieze defecţiunile. Alte secţii nu au probleme”, a declarat Ani Bob.

Preşedintele Biroului Electoral Judeţean, Ioan Părăuan, a declarat, la rândul său, că nu are informaţii ca alte secţii să aibă probleme.

"E zăpadă şi viscol peste tot, dar avantajul e că majoritatea preşedinţilor de secţii de votare sunt localnici”, a declarat el.

În Bistriţa-Năsăud ninge viscolit de sâmbătă noapte, iar vântul bate cu putere în tot judeţul.

În Bistriţa-Năsăud sunt aşteptaţi la vot 262.047 de alegători, pentru acest fiind amenajate 313 secţii de votare, din care 57 în Bistriţa. Pentru organizarea lor, autorităţile au avut un buget de peste două milioane de lei. În judeţ sunt patru colegii pentru Camera Deputaţilor şi două pentru Senat.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici