Aleksei Navalnîi, condamnat la 19 ani de închisoare, într-o sentinţă cu caracter politic

Un tribunal din Rusia l-a condamnat, vineri, pe Aleksei Navalnîi, principalul lider al opoziţiei, aflat deja în detenţie, la 19 ani de închisoare pentru activităţi extremiste, într-un proces considerat ca având caracter politic.

835 afișări
Imaginea articolului Aleksei Navalnîi, condamnat la 19 ani de închisoare, într-o sentinţă cu caracter politic

Aleksei Navalnîi, condamnat la 19 ani de închisoare, într-o sentinţă cu caracter politic

Aleksei Navalnîi a fost găsit vinovat de înfiinţarea şi finanţarea unei organizaţii extremiste, o referire la asociaţii pentru combaterea corupţiei, conform agenţiei The Associated Press.

Procurorii ceruseră 20 de ani de închisoare, iar instanţa a decis o pedeapsă de 19 ani de detenţie.

Aleksei Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, execută deja o pedeapsă de nouă ani de închisoare în Penitenciarul Melehovo, aflat la 240 de kilometri est de Moscova, pentru o serie de acuzaţii de fraude şi încălcări ale procedurilor judiciare. Echipa lui Navalnîi consideră că sunt sentinţe cu caracter politic.

Aleksei Navalnîi, principalul adversar politic al preşedintelui Vladimir Putin, a afirmat joi că se aşteaptă la o sentinţă de tip „stalinist".

„Formula de calcul este simplă: ceea ce a cerut procurorul minus 10-15%. au cerut 20 de ani, vor da 18 sau ceva de genul ăsta”, scria ieri, de după gratii, Navalnîi, aflat deja de doi ani şi jumătate după gratii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rusia,
politică,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici