Alerta de enteroviroză din Bucureşti. Ministerul Sănătăţii anunţă că nu a fost identificat niciun focar

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au precizat că în urma controalelor Direcţiei de Sănătătate Publică Bucureşti în două creşe şi o şcoală, dispuse ca urmare a unor sesizări privind apariţia unor suspiciuni de îmbolnăvire cu enterovirus, nu s-a identificat niciun focar.

796 afișări
Imaginea articolului Alerta de enteroviroză din Bucureşti. Ministerul Sănătăţii anunţă că nu a fost identificat niciun focar

Ministerul Sănătăţii, despre alerta de enteroviroză din Bucureşti: DSP nu a identificat niciun focar

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au precizat, vineri, că echipele Direcţiei de Sănătătate Publică a Capitalei nu au identificat focare de enterocolite sau enteroviroze în niciuna din cele trei unităţi şcolare în care au fost dispuse controale.

„Urmarea sesizărilor primite privind apariţia unor suspiciuni de îmbolnăvire cu enterovirus a elevilor din Municipiul Bucureşti, specialişti din cadrul DSPMB s-au deplasat în perioada 25- 26 septembrie 2019, în 3 unităţi de învăţământ (două creşe şi o şcoală primară) pentru evaluarea situaţiei. Reprezentanţii DSPMB Bucureşti nu au identificat focare de enterocolite/ enteroviroze în unităţile şcolare”, se arată în informare.

Reprezentanţii DSP au făcut însă mai multe recomandări unităţilor şcolare în cauză: să se efectueze curăţenia şi dezinfecţia spaţiilor de învăţământ, a suprafeţelor de lucru şi aerisirea sălilor de clasă, copiii absenţi trei zile consecutiv să revină în colectivitate cu aviz epidemiologic eliberat de medic specialist, să fie efectuat triajului epidemiologic la intrarea în colectivitate, iar acţiunea să se consemneze în registrul de triaj epidemiologic.

Totodată, specialiştii au recomandat monitorizarea şi raportarea către DSPMB a cazurilor nou apărute cu afecţiuni digestive sau repiratorii.

Este recomandat şi ca la intrările unităţilor de învăţământ să fie amplasate covoraşe îmbibate cu soluţie clorigenă, dar şi ca elevii să fie reinstruiţi cu privire la spălatul mâinilor, mai ales după folosirea toaletei cât şi înainte de a mânca.

De la începutul anului şcolar şi până în prezent, în municipiul Bucureşti au fost raportate, de către spitalele de boli infecţioase şi spitalele de pediatrie, un număr de 45 cazuri de gastroenterocolite/enterocolite la copiii din colectivităţi, din care 23 de cazuri în grădiniţe, potrivit datelor aceleiaşi informări.

DSP va continua verificările şi în alte unităţi de învăţământ din Capitală.

Taguri:
dsp,
ms,
enteroviroza

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici