Alertă în Munţii Rodnei.UPDATE: Cele două turiste din Ucraina, rătăcite pe munte, căutate de aproape 24 de ore, au fost găsite

Cele două turiste din Ucraina, cu vârste de 60 şi 45 de ani, au fost găsite, luni, lângă staţia meteo de la Pietrosul Rodnei, după ce au fost căutate mai bine de 24 de ore de salvamontişţti, pompieri, poliţişti şi pădurari. Ele s-ar fi pierdut duminică, din cauza ceţii dense.

1713 afișări
Imaginea articolului Alertă în Munţii Rodnei.UPDATE: Cele două turiste din Ucraina, rătăcite pe munte, căutate de aproape 24 de ore, au fost găsite

Două turiste din Ucraina, căutate de aproape 24 de ore după ce s-au rătăcit

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat că cele două turiste din Ucraina, dispărute duminică în Munţii Rodnei, au fost găsite luni.

Cele două femei, cu vârste de 60 şi 45 de ani, au fost căutate mai bine de 24 de ore de zeci de pompieri, poliţişti de frontieră, salvamontişti şi pădurari, dar şi de un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie, dotat cu cameră de termoviziune, care a survolat zona.

Potrivit reprezentanţilor IGSU, acţiunea s-a desfăşurat şi pe timpul nopţii şi a fost extrem de dificilă, ţinând cont de suprafaţa mare şi de specificul zonei. Turistele au fost găsite lângă staţia meteo de la Pietrosul Rodnei, au fost evaluate şi nu prezintă probleme medicale.

Cele două turiste, care făceau parte dintr-un grup de turişti aflaţi în drumeţie în Munţii Rodnei, s-au pierdut, duminică, pe munte, din cauza ceţii extrem de dense.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Cele două turiste din Ucraina, aflate în drumeţie în Munţii Rodnei, sunt căutate de echipele Salvamont din Maramureş şi Bistriţa-Năsăud, după ce s-au pierdut, duminică, pe munte, din cauza ceţii extrem de dense.

Salvatorii au cerut şi ajutorul unui elicopter specializat în misiuni de salvare montantă însă până acum nu au avut niciun rezultat.

„Acum acţiune de căutare-salvare în zona Pietrosul Rodnei a Salvamont Maramureş. Două turiste din Ucraina, rătăcite în zona Pietrosul Rodnei... Se anunţă o acţiune extrem de dificilă având în vedere zona mare de căutare. S-a solicitat sprijinul unui elicopter cu camere cu termoviziune”, a anunţat Salvamont Mamamureş pe pagina de Facebook.

Peste 30 de persoane, dintre care 16 salvatori montani din Maramureş, caută cele două turiste rătăcite, acţiunea fiind îngreunată de ceaţa densă dar şi de plafonul jos de nori.

În sprijinul salvatorilor montani din Maramureş au fost solicitaţi şi salvamontiştii bistriţeni.

„Am fost solicitaţi, luni, să ne alăturăm căutărilor din Pietrosul Rodnei. Ştim că apelul la 112 s-a făcut ieri după-amiaza, de atunci cele două turiste sunt căutate şi încă nu au fost găsite. Suntem şase salvamontişti, patru de la Bistriţa şi doi de la Rodna, vom intra în Munţii Rodnei de pe Valea Anieşului şi vom urca spre şaua La Cărţi de unde ne vom împărţi şi vor efectua căutări în zonă”, a declarant, pentru MEDIAFAX, şeful Serviciului Salvamont Bistriţa-Năsăud, Mircea Baciu.

Cele două turiste din Urcaina, în vârstă de 45 şi 60 de ani, făceau parte dintr-un grup de turişti aflaţi în drumeţie în Munţii Rodnei.

Taguri:
turiste,
căutate,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici