ALERTĂ METEO: Ger năprasnic, până marţi/ Codul galben de vânt, prelungit. Care sunt zonele afectate

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi, o alertă meteo de vreme rea valabilă până marţi. ANM a transmis şi o avertizare de cod galben de polei pentru judeţul Constanţa, valabil până la ora 12.00.

10134 afișări
Imaginea articolului ALERTĂ METEO: Ger năprasnic, până marţi/ Codul galben de vânt, prelungit. Care sunt zonele afectate

ALERTĂ METEO: Ger năprasnic până marţi- COD GALBEN de polei, până la ora 12.00. Care sunt zonele afectate (Imagine: Octav Ganea- Arhiva Mediafax Foto)

În intervalul 9-14 februarie se va va înregistra un val de frig cu nopţi nopţi geroase în mai toată ţara.

 "Vremea va deveni deosebit de rece în majoritatea regiunilor, dar mai ales în est şi sud, unde temperaturile maxime se vor menţine preponderent negative. Nopţile vor fi geroase, la începutul intervalului (în noaptea de joi spre vineri, 09/10 februarie) mai ales în Moldova şi în depresiunile intramontane, apoi, local şi în Muntenia, Oltenia, Transilvania  şi  izolat în celelalte regiuni. Temperaturile minime se vor situa, în general, între -17 şi -10 grade, mai scăzute sub -22 de grade, îndeosebi în depresiunile din estul Transilvaniei şi jumătatea de nord a Moldovei", informează ANM.

"În cursul zilei de joi (09 februarie) vor mai fi ninsori slabe cantitativ în Moldova, Muntenia şi Oltenia, precum şi în zonele de munte, iar vântul va avea unele intensificări în regiunile sudice, spulberând trecător zăpada. Pe arii restrânse în sud-est vor mai fi depuneri de polei", precizează meteorologii.

Atenţionarea cod galben de vânt pentru judeţul Tulcea a fost prelungită

Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit atenţionarea cod galben de vânt pentru judeţul Tulcea până la ora 17.00.

Atenţionarea cod galben de vânt a fost valabilă iniţial până la ora 11.00, însă Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit-o până la ora 17.00.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în judeţul Tulcea intensificările vântului vor depăşi la rafală 55 de kilometri pe oră.

Cod galben de polei

Atenţionarea cod galben de polei pentru întreg judeţul Constanţa este valabilă de la ora 8.30 până la ora 12.00.

Totodată, pentru judeţul Tulcea este în vigoare un cod galben de vânt până la ora 11.00.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în judeţul Tulcea intensificările vântului vor depăşi la rafală 55- 65 kilometri pe oră.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici