Alimentarea cu apă şi cu energie electrică, întreruptă în zeci de localităţi din şase judeţe

Aproape 60 de localităţi din judeţul Brăila au alimentarea cu apă întreruptă, iar alte 65 din Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Galaţi, Neamţ şi Tulcea nu au energie electrică, echipele de la Electrica intervenind pentru remedierea defecţiunilor, potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

102 afișări
Imaginea articolului Alimentarea cu apă şi cu energie electrică, întreruptă în zeci de localităţi din şase judeţe

Alimentarea cu apă şi cu energie electrică, întreruptă în zeci de localităţi din şase judeţe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mai sunt probleme în judeţul Brăila în ceea ce priveşte alimentarea cu apă în 59 de localităţi, iar în alte 43 de localităţi este întreruptă furnizarea energiei electrice. De asemenea, nu au curent electric alte 22 de localităţi din Buzău, Dâmboviţa, Galaţi, Neamţ şi Tulcea. Conform datelor primite de la Electrica în acest moment se lucrează pentru remedierea defecţiunilor", a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Ea a precizat că s-a redeschis circulaţia pe toate tronsoanele autostrăzii A2, precum şi pe DN25 Galaţi - Tecuci şi DN67C Novaci - Rânca. Pe DN2B Buzău - Brăila şi DN21 Brăila-Bărăganul este în continuare restricţionată circulaţia pentru autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone. Alte 14 tronsoane de drumuri naţionale rămân în continuare închise, până când vor fi deszăpezite.

Monica Dajbog a mai spus că, în judeţul Ialomiţa, luni şi în noaptea de luni spre marţi s-a intervenit pentru deszăpezirea drumurilor şi deblocarea căilor de acces către 1.787 de locuinţe din localităţile Gheorghe Lazăr şi Valea, în prezent putându-se circula.

Judeţele Buzău, Vrancea şi Brăila au fost luni, până la ora 13.00, sub cod roşu de ninsoare şi vânt. Ulterior, până la ora 18.00, cele trei judeţe, precum şi Ialomiţa, Galaţi, Vaslui, Bacău, Prahova şi Tulcea au fost sub avertizare cod portocaliu.

Bucureştiul şi judeţele Constanţa, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Dâmboviţa, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Suceava, Neamţ, Iaşi, Botoşani, Prahova, Mehedinţi şi Dolj au fost luni sub avertizare cod galben de ninsori, viscol, precipitaţii mixte şi polei.

Vremea va fi geroasă în toată ţara, de marţi până vineri, cu temperaturi minime sub minus 15 grade şi, în unele zone, sub minus 25 de grade, în timpul zilei temperaturile maxime fiind între minus zece şi zero grade, potrivit unei informări transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

În noaptea de marţi spre miercuri şi în cursul zilei de miercuri, vântul va avea intensificări temporare în sudul Moldovei, jumătatea estică a Munteniei şi Dobrogea, cu rafale de până la 40-50 de kilometri pe oră, spulberând zăpada deja depusă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici