Ministerul Afacerilor Interne: Intervenţii pentru salvarea a 948 de persoane în situaţii critice şi 94 urgenţe medicale grave

Echipele de intervenţie au ajutat 948 de persoane aflate în situaţii critice şi 94 care aveau urgenţe medicale, majoritatea bătrâni, gravide sau copii în stare gravă, iar peste 600 de autovehicule înzăpezite, în care se aflau 1.194 de persoane, au fost deblocate, potrivit Ministerului Afacerilor Interne.

84 afișări
Imaginea articolului Ministerul Afacerilor Interne: Intervenţii pentru salvarea a 948 de persoane în situaţii critice şi 94 urgenţe medicale grave

Ministerul Afacerilor Interne: Intervenţii pentru salvarea a 948 de persoane în situaţii critice şi 94 urgenţe medicale grave (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog, a declarat, marţi, că în ultimele 24 de ore au intervenit peste 16.700 de poliţişti, pompieri, jandarmi şi militari ai Ministerului Apărării Naţionale.

Echipele de intervenţie au deblocat peste 600 de autovehicule rămase înzăpezite şi în care se aflau 1.194 de persoane. Unele dintre aceste persoane şi-au continuat drumul, iar altele au fost transportate în spaţii de cazare amenajate de autorităţi.

"Totodată, de la emiterea codurilor şi până în prezent, au fost salvate alte 948 de persoane aflate în situaţii critice şi 94 care reprezentau urgenţe medicale grave, majoritatea bătrâni bolnavi, femei gravide sau copii în stare gravă", a spus Monica Dajbog.

Două femei cu probleme medicale grave au decedat luni, echipajele de pe ambulanţă nemaiputând să le salveze viaţa.

"În primul caz, în judeţul Vaslui, pacienta a fost preluată în stop cardio-respirator. S-au efectuat manevre de resuscitare dar, din nefericire, fără rezultat. În cel de-al doilea caz, în judeţul Tulcea, femeia nu anunţase că este însărcinată, nefiind, deci, luată în evidenţele medicului de familie. În timpul transportului cu ambulanţa, starea acesteia s-a agravat. Echipajul medical a depus toate eforturile pentru a-i salva viaţa, dar din păcate femeia a decedat", a spus Monica Dajbog.

Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Tulcea, însoţite de utilaje de deszăpezire, au acţionat pentru deblocarea a peste 150 de autoturisme, evacuând în siguranţă 100 de persoane şi 14 copii, pasagerii din celelalte autoturisme continuându-şi drumul în siguranţă. De asemenea, au fost transportate la spitale şase persoane care necesitau dializă.

Un echipaj de la ISU Buzău a preluat un copil de trei ani, din localitatea Vâlcele, cu un vehicul cu senile. Pompierii l-au transportat până la ambulanţa SMURD, copilul ajungând în condiţii de siguranţă la Unitatea de Primiri Urgenţe Buzău, a precizat Dajbog.

Tot în judeţul Buzău, autorităţile au intervenit, în noaptea de luni spre marţi, pentru salvarea unui pacient în vârstă de 50 ani cu probleme cardiace din comuna Pănătău. Pacientul a fost internat, în jurul orei 03.00, în Spitalul orăşenesc Nehoiu.

În Brăila, luni, în jurul orei 23.00, la Serviciul 112 a fost semnalată dispariţia unui bărbat, acesta fiind găsit de un echipaj de intervenţie, în jurul orei 02.00, adăpostit la o fermă. Bărbatul era într-o stare de sănătate bună şi a fost preluat de un echipaj al ambulanţei.

Un alt bărbat, în vârstă de 34 de ani, din judeţul Hunedoara, care s-a rătăcit luni seară în masivul Vulcan, a fost găsit, după trei ore de căutări, de o echipă a Serviciului Judeţean Salvamont. Turistul nu a necesitat îngrijiri medicale.

În judeţul Vrancea, o autospecială pe şenile de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă s-a deplasat, luni, în satul Străjescu pentru a prelua un copil în vârstă de şase luni, acesta fiind dus la secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani. Echipajele ISU Vrancea au mai intervenit, tot cu o autoşenilată, pentru transportul a trei femei cu probleme de sănătate grave.

La Iaşi, în noaptea de luni spre marţi, angajaţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit cu o autospecială pe şenile pentru a transporta la spital o femeie aflată în travaliu. Echipajele ISU Iaşi au intervenit, tot luni noapte, pentru acordarea de îngrijiri medicale şi preluarea unei femei însărcinate, care a fost transportată la Maternitatea "Cuza Vodă" din Iaşi.

În judeţul Vaslui, angajaţii ISU au intervenit, cu un autocamion, o autospecială de transport personal şi victime multiple şi o autoşenilată, pentru deblocarea unei ambulanţe care transporta doi copii bolnavi, aceştia ajungând în siguranţă la spital.

Judeţele Buzău, Vrancea şi Brăila au fost luni, până la ora 13.00, sub cod roşu de ninsoare şi vânt. Ulterior, până la ora 18.00, cele trei judeţe, precum şi Ialomiţa, Galaţi, Vaslui, Bacău, Prahova şi Tulcea au fost sub avertizare cod portocaliu.

Bucureştiul şi judeţele Constanţa, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Dâmboviţa, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Suceava, Neamţ, Iaşi, Botoşani, Prahova, Mehedinţi şi Dolj au fost luni sub avertizare cod galben de ninsori, viscol, precipitaţii mixte şi polei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici