Alte două persoane au murit din cauza gripei. Numărul deceselor a ajuns la 38

Alte două persoane au murit din cauza gripei, un bărbat din Olt şi altul din Giurgiu, informează Institutul de Sănătate Publică, care mai precizează că ambii aveau condiţii medicale preexistente şi nu erau vaccinaţi. Numărul deceselor din cauza virusului gripal a ajuns la 38.

1627 afișări
Imaginea articolului Alte două persoane au murit din cauza gripei. Numărul deceselor a ajuns la 38

Alte două persoane au murit din cauza gripei. Numărul deceselor a ajuns la 38

Cei doi pacienţi care au murit din cauza gripei sunt un bărbat în vârstă de 54 de ani, din judeţul Olt şi altul în vârstă de 66 de ani, din Giurgiu. Ambii aveau probleme medicale şi nu erau vaccinaţi anti-gripal, informează Institutul de Sănătate Publică. Numărul deceselor din cauza virusului gripal a ajuns la 38.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, vineri, că România este în pragul unei epidemii, precizând însă că pentru a putea fi declarată stare de epidemie trebuie ca săptămâna viitoare numărul cazurilor diagnosticate de gripă să fie mai mare decât cel estimat.

"Suntem în pragul unei epidemii. Pentru a putea declara epidemie este nevoie de trei săptămâni la rând în care numărul cazurilor diagnosticate să fie mai mare decât numărul cazurilor estimate. Aşteptăm pentru săptămâna viitoare comunicatul Institutului Naţional pentru Sănătate Publică şi dacă numărul de cazuri diagnosticate va fi mai mare decât numărul de cazuri estimate, atunci vom putea spune că suntem în epidemie", a declarat Sorina Pintea.

Ministrul Sănătăţii a mai precizat că anul trecut pe vremea asta erau doar patru decese.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici