Amânarea aderării României la Schengen, o răzbunare personală a ministrului Imigraţiei din Olanda?

"Blocarea transporturilor de flori din Olanda în vamile româneşti este un motiv în plus pentru menţinerea României în afara Spaţiului Schengen". Declaraţia ca o sentinţă îi aparţine ministrului Imigraţiei de la Amsterdam.

1677 afișări
Imaginea articolului Amânarea aderării României la Schengen, o răzbunare personală a ministrului Imigraţiei din Olanda?

Amânarea aderării României la Schengen, o răzbunare personală a ministrului Imigraţiei din Olanda? (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

În numele guvernului olandez, Gerd Leers a anunţat de săptămâna trecută că ţara noastră nu se califică pentru aderare, pentru că n-am fi un stat de drept. Însă cine este această singură voce virulentă care se ridică împotriva aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen?

Gerd Leers este deja un personaj controversat în ţara de origine, dar şi în Bulgaria, după un scandal care l-a făcut să piardă postul de primar în oraşul olandez Maastricht.

Ziariştii bulgari au pus din nou pe tapet scandalul din 2006, când Gerd Leers ar fi construit o vilă într-un cartier rezidenţial de lângă Byala, pe malul bulgăresc al Mării Negre. Nu a putut justifica provenienţa banilor şi a fost acuzat de corupţie.

Proprietatea în valoare de peste 200.000 de euro ar fi fost şi obiectul unor presiuni diplomatice. Leers ar fi apelat la ambasadorul Olandei la Sofia pentru a-şi rezolva problema imobiliară. Cel puţin asta susţin edilii din satul bulgăresc Byala, unde se află complexul rezidenţial. Atunci Leers şi-a dat demisia de la primărie, dar între timp a ajuns tocmai ministrul Imigraţiei.

Citeşte mai multe despre amânarea aderării la Schengen pe stirileprotv.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici