Video DECLARAŢIA ZILEI: Ambasada Israelului: Ne exprimăm consternarea cu privire la afirmaţiile ministrului Daea despre „incinerarea porcilor ca la Auschwitz”/ CNCD s-a autosesizat

Ambasada Israelului a reacţionat, joi, la afirmaţiile lui Petre Daea, reprezentanţii ambasadei spunând că sunt consternaţi şi dezamăgiţi de faptul că ministrul Agriculturii a comparat efectele Holocaustului şi cele ale pestei porcine.

3172 afișări


„Urmează să se facă citarea domnului ministru, se va întocmi un raport în care colegii vor analiza dacă ministrul este sau nu săvârşiriea unei posibile fapte de discriminare. În măsura în care ajugem la acest rezultat, amenda poate ajunge la 2000-3000 de lei. În 10 zile va avea loc audierea şi domnul ministru va fi chemat, în condiţiile în care vrea să se apere sau poate trimire un reprezentant”, a declarat preşedintele CNCD, Asztalos Csaba, pentru MEDIAFAX

Ministrul Pere Daea a spus, marţi, în emisiunea „Punctul de întâlnire”, de la Antena 3 că „porcii se incinerează, este o muncă extraordinară. Acolo este ca la Auschwitz.”

“Nu există antidot, nu există vaccin, nu există medicamente, singura metodă este sacrificarea. Porcii se incinerează, este o muncă extraordinară. Acolo este ca la Auschwitz. Efective de porci care se asomează, trec în partea cealaltă şi se pun pe foc, o fac medicii veterinari care sunt la limita rezistenţei, să stai cu 2000 – 3000 de porci care trebuie sacrificaţi zilnic”, a spus ministrul Agriculturii, Petre Daea, în cadrul emisiunii.

„În urma îndeplinirii procedurii legale, C.N.C.D. va analiza declaraţiile în speţă din perspectiva săvârşirii unei posibile fapte de discriminare, prin încălcarea dreptului la demnitate umană a supravieţuitorilor Holocaustului, respectiv al persoanelor care comemorează memoria victimelor Holocaustului”, scrie în comunicatul remis MEDIAFAX. 

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat joi că nu a vrut să jignească pe nimeni, ci să descrie durerea sufletească a fermierilor.

 

 

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici