PNL cere demisia lui Petre Daea: Comparaţia victimelor de la Auschwitz cu incinerea porcilor, intolerabilă

Purtătorul de cuvând al PNL, Ionel Dancă, a declarat joi că Petre Daea, trebuie să îşi ceară scuze public victimelor Holocaustului sau să demisioneze. Solicitarea liberalului vine după ce ministrul Agriculturii a afirmat că ce se întâmplă în prezent în fermele de porci din România e ca la Auschwitz.

910 afișări
Imaginea articolului PNL cere demisia lui Petre Daea: Comparaţia victimelor de la Auschwitz cu incinerea porcilor, intolerabilă

PNL cere demisia lui Petre Daea: Comparaţia victimelor de la Auschwitz cu incinerea porcilor, intolerabilă

"Astăzi, la prima oră, ministrul Agriculturii, Petre Daea trebuie să-şi prezinte demisia şi să ceară scuze public victimelor Holocaustului de la Auschwitz. În caz contrar, o somăm pe doamna prim-ministru, Viorica Dăncilă să îl demită urgent. Comparaţia victimelor de la Auschwitz cu incinerarea animalelor este intolerabilă şi trebuie sancţionată public imediat", a scris purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, joi pe Facebook.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a făcut o comparaţie între victimele Holocaustului şi porcii incineraţi, în ultima periodă, din fermele româneşti din cauza pestei porcine.

"Trebuie să sacrificăm, din nefericire, 45.000 de capete la Carniprod şi avem o veste proastă, că virusul ar fi şi în alt complex-care înseamnă 17.000-18.000 de capete. (...) Nu există antidot, nu există vaccin, nu există medicamente ca să uşureze boala. Singura metodă este sacrificarea. Porcii aceştia toţi se incinerează (...), e o muncă extraordinară, acolo este că la Auschwitz, domnule. Gândiţi-va că acolo sunt efective de porci care pleacă de aici, se asomează, trec dincolo în partea cealaltă şi se pun pe foc. Alţii se izolează. Procedura o fac medicii veterinari, care sunt la limita rezistenţei psihice, ca să stai cu 2-3000 de porci pe zi să îi omori, se află în faţa unei situaţii greu de explicat, dar mai ales greu de ţinut ", a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea, la Antena 3.

Epidemia de pestă porcină din ultima perioadă afectează afacerile fermierilor, care sunt nevoiţi să sacrifice mii de animale. Peste 3.000 de porci au fost sacrificaţi în judeţul Brăila din cauza virusului, iar autorităţile au anunţat că eutanasierea animalelor va continua zilele următoare. Miercuri, ANSVSA a anunţat că un nou caz de pestă porcină africană a fost depistat în judeţul Sălaj, la două cadrave de poci mistreţi găsite într-o pădure din comuna Măierişte care se află în apropierea limitei de judeţ dintre Satu Mare şi Bihor.

Fermierii au avertizat că peste 65.000 de porci urmează să fie sacrificaţi la nivelul ţării din cauza virusului pesta de porcină africană care a fost depistat în judeţe precum Satu Mare, Bihor, Constanţa, Ialomiţa, Brăila, cel mai recent focar depistându-se miercuri în judeţul Sălaj, acest lucru urmând să influenţeze creşterea importurilor.

Specialiştii atrag atenţia că virusul rezistă şase luni. Pesta porcină nu se transmite la om nici măcar prin consum, dar după decongelare există posibilitatea reapariţiei virusului. În cazul porcilor, mortalitatea este de aproape 100% ceea ce provoacă o problemă economică serioasă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici