Ambasada SUA transmite condoleanţe familiei studentului român, victimă a catastrofei aviatice din Ucraina

Ambasada SUA la Bucureşti a transmis un mesaj în care arată că Statele Unite sunt şocate de doborârea avionului Malaysian Airlines şi transmite profunde condoleanţe tuturor celor care şi-au pierdut persoane dragi aflate la bordul aeronavei.

333 afișări
Imaginea articolului Ambasada SUA transmite condoleanţe familiei studentului român, victimă a catastrofei aviatice din Ucraina

Ambasada SUA transmite condoleanţe familiei studentului român, victimă a catastrofei aviatice din Ucraina (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

”Statele Unite ale Americii sunt şocate de doborârea zborului numărul 17 al Malaysian Airlines şi transmitem profunde condoleanţe tuturor celor care şi-au pierdut persoanele dragi aflate la bordul aeronavei. Gândurile noastre se îndreaptă spre familiile victimelor şi mai ales spre familia studentului român victimă a acestei tragedii”, se arată în mesajul Ambasadei SUA, remis agenţiei MEDIAFAX.

Misiunea diplomatică aminteşte că preşedintele Obama a spus că este crucial să se efectueze o anchetă internaţională completă, credibilă, lipsită de piedici, cât mai curând posibil.

”Îi îndemnăm pe toţi cei în cauză – Rusia, separatiştii pro-ruşi şi Ucraina – să susţină încetarea imediată a focului pentru a asigura accesul sigur şi neîngrădit al anchetatorilor internaţionali la locul în care s-a prăbuşit avionul şi a facilita recuperarea rămăşiţelor. Rolul organizaţiilor internaţionale, precum ONU şi OSCE din Ucraina, poate fi deosebit de relevant în aceste eforturi şi, în următoarele ore şi zile, vom păstra legătura cu ţările afectate şi cu partenerii noştri din aceste organizaţii pentru a determina cea mai bună cale de urmat. Între timp, este esenţial să nu existe niciun fel de contaminare a dovezilor şi să nu fie afectată niciuna dintre potenţialele probe”, adaugă sursa citată.

SUA rămân pregătite să contribuie cu asistenţă imediată la orice anchetă internaţională, inclusiv prin resursele furnizate de National Transportation Safety Board (NTSB) şi FBI, se mai arată în mesaj.

”Deşi nu cunoaştem încă toate detaliile, ştim că acest incident s-a petrecut în contextul crizei din Ucraina, întreţinută de susţinerea oferită separatiştilor de către Rusia, inclusiv cu arme, materiale şi pregătire. Acest incident doar subliniază urgenţa cu care continuăm să îndemnăm Rusia să ia imediat paşi concreţi pentru a dezamorsa situaţia din Ucraina şi a sprijini o încetare a focului de durată şi calea spre pace propusă în mod consecvent de autorităţile ucrainene”, se încheie mesajul Ambasadei SUA.

Un avion de tip Boeing 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines care asigura o legătură între Amsterdam şi Kuala Lumpur, la bordul căruuia se aflau 283 de pasageri şi 15 membri ai echipajului, s-a prăbuşit, joi, la Snejnoie, în regiunea Doneţk, scena unor lupte intense între trupe guvernamentale ucrainene şi separatişti proruşi.

Toate persoanele care se aflau la bord au murit.

Cetăţeni din cel puţin nouă ţări, între care Australia, Belgia, Canada, Germania, Malaysia, dar şi unul cu dublă cetăţenie, canadiano-română, se aflau la bordul avionului, care ar fi fost doborât cu ajutorul unui sistem de apărare antiaeriană, potrivit unor oficiali americani.

Autorităţile de la Kiev şi separatiştii proruşi se acuză reciproc de doborârea avionului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici