Ambasadorul Irlandei este în continuare internat la Terapie Intensivă, prognosticul este rezervat

Ambasadorul Irlandei, Gerard Corr, este în continuare internat la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca din Capitală, prognosticul fiind rezervat, au declarat marţi, pentru MEDIAFAX, surse medicale.

3425 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Irlandei este în continuare internat la Terapie Intensivă, prognosticul este rezervat

Ambasadorul Irlandei este în continuare internat la Terapie Intensivă, prognosticul este rezervat (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Potrivit surselor citate, starea de sănătatea ambasadorului Gerard Corr este staţionară, acesta fiind sub tratament.

Ambasadorul Irlandei la Bucureşti a fost internat luni la Spitalul de Urgenţă Floreasca, cu traumatism cranio-cerebral, după ce a căzut şi s-a lovit la cap, la scurt timp după ce a ieşit dintr-un restaurant aflat pe strada Buzeşti.

Potrivit unor martori, ambasadorul era însoţit de alţi doi bărbaţi, iar la un moment dat, i s-a făcut rău, la aproximativ 30 de metri de restaurant. Cei doi bărbaţi care îl însoţeau l-au sprijinit să nu cadă şi l-au întrebat dacă se simte bine, el spunând că şi-a revenit. La scurt timp, ambasadorul a căzut şi s-a lovit cu capul de asfalt, în timp ce se afla pe carosabil, pe o pistă de biciclişti.

Martorii au declarat, pentru MEDIAFAX, că în acel moment trecea prin zonă o ambulanţă, însă aceasta transporta un pacient cu suspiciune de infarct. Echipajul medical a solicitat însă o altă maşină, cu medic, care a ajuns în câteva minute la faţa locului. Cu un minut înainte de sosirea echipajului de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a venit în zonă şi un echipaj de prim ajutor SMURD.

Echipajul de la ambulanţă i-a acordat ambasadorului primele îngrijiri, apoi l-a transportat la spital.

Martorii au mai spus că ambasadorul Irlandei merge frecvent la acel restaurant, pentru a mânca la prânz.

Ambasadorul Gerard Corr şi-a prezentat scrisorile de acreditare, la Cotroceni, la 13 noiembrie 2013. El este şi ambasador al Irlandei în Republica Moldova.

Anterior numirii în funcţia de ambasador în România şi Republica Moldova, Gerard Corr a fost reprezentant permanent al Irlandei la Oficiul Naţiunilor Unite de la Geneva.

Între 2006 şi 2010 a condus Ambasada Irlandei din Egipt, fiind acreditat, totodată, în Sudan, Siria, Iordania şi Liban.

Între 2003 şi 2006 a fost ambasador în Africa de Sud, Botswana, Republica Democrată Congo, Namibia şi Zimbabwe.

În perioada 2001-2003, Corr a fost reprezentant permanent adjunct al Irlandei la Naţiunile Unite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici